Isparta'da emniyet müdürlerine ihraç

Isparta'da emniyet müdürlerine ihraç
FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınan zanlıların nezarethaneden cep telefonuyla görüşmelerine imkan sağladıkları gerekçesiyle 3 şube müdürü meslekten ihraç edildi.

 

 

Alınan bilgiye göre, geçen yıl Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şubesi ekiplerince düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonunda gözaltına alınan eski İstihbarat Şube Müdürü Peyami Baykara, Şube Müdür Yardımcısı Mehmet Şanverdi ve aynı şubeden emekli olan Mazlum Tokaz ile nezarethanede savcının izni olmadan görüşen ve onlara cep telefonu vererek şüphelilerin izinsiz telefon görüşmesi yapmalarını sağladıkları gerekçesiyle o dönemde asayiş, kaçakçılık ve eğitim şubelerinde şube müdürü olarak görev yapan A.Ç, H.A ve D.Ö. hakkında inceleme başlatıldı.

Polis müfettişlerince yürütülen soruşturma kapsamında 3 şube müdürü,"yetkisini ve nüfuzunu kendisine veye başkalarına çıkar sağlamak amacıyla veya kin ve dostluk nedeniyle kötüye kullanmak" suçlamasıyla meslekten ihraç edilmesine karar verildi.

Söz konusu kişilerin olayın ortaya çıkmasının ardından görevlerinden alınarak başka bir göreve verildikleri ve ardından başka bir kente tayin oldukları öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum