Bahçeli "hain" ilan ettiği delegeleri "ikna" edebilecek mi?

Bahçeli "hain" ilan ettiği delegeleri "ikna" edebilecek mi?
Mahkeme kararına rağmen tüzük kurultayına direnen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, muhaliflere imza verdikleri için adeta "hain" ilan ettiği parti delegelerini şimdi ise 19 Haziran'daki tüzük kurultayına gitmemeye ikna etmeye çalışıyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, muhaliflere imza vererek olağanüstü kurultay istedikleri için adeta "hain" ilan ettiği parti delegelerini şimdi ise 19 Haziran'daki tüzük kurultayına gitmemeye ikna etmeye çalışıyor.

MHP'de olağanüstü kurultay tartışması sürerken, Bahçeli yönetimi yargıdan çıkan karara direniyor.

Yargıtay'ın yerel mahkemenin kararını onamasıyla Çağrı Heyeti olağanüstü tüzük kurultayı için 19 Haziran tarihini belirlemiş, buna karşın Devlet Bahçeli yönetimi 10 Temmuz'da seçimli olağanüstü kurultay yapılacağını açıklamıştı.

Muhalifler ise mahkeme kararı doğrultusunda Çağrı Heyeti'nin organizesinde  önce (19 Haziran'da) olağanüstü tüzük kurultayı yapılacağını, ardından seçimli kurultay gerçekleştirileceğini söylüyor.

Muhalif isimler Sinan Oğan, Meral Akşener, Ümit Özdağ gibi isimler 19 Haziran'da yine havaalanı yolu üzerindeki Büyük Anadolu Oteli'nde yapmayı planladıkları tüzük kurultayı için son hazırlıklarını yaparken, Bahçeli yönetimi de boş durmuyor.

Devlet Bahçeli ve kurmayları hemen hergün açıklama yaparak, 19 Haziran'daki kurultayı tanımadıklarını, katılmayacaklarını, bunun korsan olacağını iddia ediyor.

Ancak, 19 Haziran günü tüzük kurultayına katılacak delege sayısı büyük önem arz ediyor.

Kurultaya katılacak delege sayısını her iki taraf da, hem resmi hem de psikolojik üstünlük açısından son derece önemli görülüyor.

Bu noktada, MHP Genel Merkezi, 19 Haziran’da muhaliflerin salt çoğunluk olan 612 delgeyi bulamaması için canla çalışıyor.

Bahçeli yönetimi, delegelerle tek tek görüşerek "19 Haziran'a katılmayın" telkininde bulunuyor; onları buna ikna etmeye çalışıyor.

Genel Merkez, tepki gösterdiği muhaliflere imza veren delegeleri adeta "hain" ilan etmişti. Şimdi onlarla bile temasa geçilmeye çalışılıyor, 19 Haziran'a katılmamaları isteniyor.

Görülen o ki, Genel Merkez, tüm delegeleri yakın markaja almış durumda. Delegelere çok ciddi bir ses tonuyla "Gitmeyeceksiniz, katılmayacaksınız" deniliyor.

MUHALİFLERİN BEKLENTİSİ

Ancak, muhalifler kendilerinden emin. MHP'de yönetim değişikliği isteyen delege sayısının, mahkeme sürecinde kendilerine imza verenlerden çok daha yüksek olduğunu söylüyorlar.

Pazar günü yapacakları tüzük kurultayına 1000'e yakın delegenin geleceğine inanıyorlar. 

Nitekim, olağanüstü tüzük kurultayının toplanabilmesi için en az 612 delegenin imzası gerekiyor.

Bundan sonrası ise, yine tartışmalı.

Genel Merkez "Tüzük değişikliği için salt çoğunluk yani 800 delege imzası gerekir" görüşünde.

Muhalifler ise minimum 612 delege ile tüzük değişikliği yapabileceklerini kaydediyor.

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum