Londra'da 'bikinili reklam yasağı'

Londra'da 'bikinili reklam yasağı'
Londra'nın yeni Belediye Başkanı Sadiq Khan, insanların vücutlarından utanmalarına ya da belli bir şekilde görünmeleri yönünde baskı oluşturan reklâmların toplu taşıma araçlarında kullanılmasını yasakladı.

Geçen yıl Protein World adlı şirketin bikinili bir kadın görseliyle metro istasyonlarında yaptığı reklâm, insanları gerçekçi olmayan bir vücut için beklentiye soktuğu gerekçesiyle eleştiri oklarının hedefi olmuştu.

Bir Batı Avrupa ülkesinin büyükşehirlerinde belediye başkanlığı koltuğuna oturan ilk Müslüman olan Khan, “İki genç kız babası olarak, insanları, bilhassa kadınları küçük düşüren, onların kendilerinden utanmasına yol açan reklâmlardan aşırı endişe duyuyorum. Onlara son vermenin zamanı geldi de geçiyor bile” dedi.

Hiçkimsenin metroda ya da otobüste seyahat ederken, kendini baskı altında hissetmemesi ya da vücuduyla ilgili gerçekçi olmayan bir beklentiye sokulmaması gerektiğini altını çizen Khan, “Bu konuyla ilgili reklâm endüstrisine açık bir mesaj göndermek istiyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.