Müslümanın iftar sofrasında Coca Cola'nın işi ne?

Müslümanın iftar sofrasında Coca Cola'nın işi ne?
ABD’de kola içene vergi ödettirilirken Müslüman Türkiye’de üstelik Ramazan ayında iftar sofralarında kola baş tacı ediliyor. Kimse de çıkıp şu soruyu sormuyor; Müslümanın iftar sofrasında kolanın işi ne?

ABD'nin Philadelphia şehrinde gazlı ve şekerli içeceklere vergi getirildi. Ocak 2017'de uygulanmaya başlayacak olan vergi kararının bölge ekonomisine 90 milyon dolarlık kaynak sağlayacağı belirtiliyor.

KOLA VERGİSİ
ABD'nin Philadelphia kentinde içecek endüstrisinin milyonlarca dolarlık engelleme çabalarına karşın, gazlı ve şekerli içeceklere vergi getirildiği bildiriliyor. Yetişkinlerin yüzde 68'inin ve çocukların yüzde 48'inin aşırı kilolu ya da obez olduğu Philadelphia’da "kola vergisi" adı verilen vergiyi uygulayan ilk büyük ABD kenti olacak.

BU NASIL İŞ?
Öz vatanı ABD’de kola içene vergi ödettirilirken Müslüman Türkiye’de her Filistin bombardımanında, her Irak katliamında defalarca boykot çağrıları yapılan kola satış rekorları kırıyor.

İFTAR SOFRASINDA KOLANIN İŞİ NE?
İçeriği nedeniyle obezliğe davetiye çıkaran kolaya Philadelphia'da vergi getirilirken Türkiye’de hem de mübarek Ramazan ayında onlarca çeşidiyle kola, iftar sofralarının baş tacı ediliyor. Üstelik reklamlarda muhafazakar aile sofraları gösterilerek kadınıyla çocuğuyla özendiriliyor.

Müslümanların iftar sofralarından uzak tutulması için STK’lar tarafından neden bir kampanya başlatılmıyor? ABD’nin bir eyaletinde gösterilen duyarlılık neden Müslümanların yaşadığı Türkiye kamuoyunda gösterilmiyor? Neden kimse çıkıp şu soruyu sormuyor; Müslümanın iftar sofrasında kolanın işi ne?

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.