'Bağdadi vuruldu! Durumu ağır'

'Bağdadi vuruldu! Durumu ağır'
Suriye'nin Moskova Büyükelçisi Riyad Hadda, IŞİD lideriBağdadi'nin yaralandığını ve durumunun ağır olduğunu söyledi.

Moskova Büyükelçisi Riyad Hadda, IŞİD lideri Ebubekir El-Bağdadi hakkında son dakika açıklamalarda bulundu.

Sputnik’e konuşan Riyad Haddad, IŞİD lideri Bağdadi’nin öldürüldüğü yönündeki haberlerin doğrulanmadığını ancak Bağdadi'nin ağır yaralı olduğunu belirtti.

Haddad, “Öldürülmesiyle ilgili kesin bir bilgi yok ama yaralandığını kesin olarak biliyoruz. Ama önemli olan bu değil. Yakın gelecekte sadece Bağdadi değil, tüm IŞİD üyeleri öldürülecek” dedi.

ÖLDÜ HABERLERİ ÇIKMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde Bağdadi'nin ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Suriye'deki hava sahasında öldürüldüğü haberleri gelmişti. "Bağdadi öldü" haberi gündeme bomba gibi düşmüştü.

"RAMAZAN'IN 5. GÜNÜNDE ÖLDÜRÜLDÜ"

Amag isimli IŞİD'in sözde resmi internet sitesinden yayınlanan açıklamada 'halife' olarak adlandırdıkları Bağdadi'nin öldüğü bildirilmişti. Bağdadi'nin ölüm haberini Azhab Süresi'yle duyuran terör örgütü, “ Ebubekir el-Bağdadi, Ramazan'ın 5. gününde (10 Haziran) koalisyon uçaklarının Rakka'ya dönük saldırısında öldü” şeklinde bildirmişti.

Bir başka kaynağın ise Bağdadi'nin, IŞİD kontrolündeki Musul kentinde öldürüldüğünü öne sürdüğü bildirildi. Irak güvenlik güçlerinin açıklamasında, Bağdadi'nin konvoyunun bir Irak uçağı tarafından vurulduğunu belirtti.

DOĞRULANMAMIŞTI

Koalisyon sözcüsü Albay Chris Garver, Bağdadi'nin öldürüldüğü haberlerini teyit edemeyeceklerini belirtmişti.

ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, Cuma günü yaptığı açıklamada, "Bağdadi'nin hayatta olmadığına inanmamız için bir neden yok. Ama geçen yıl sonundan beri ondan bir haber almadık" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum