Başbakan öğrencileri güldürdü

Başbakan öğrencileri güldürdü
Başbakan Binali Yıldırım ve Kasımpaşa'daki Piri Reis Ortaokulu'nda olan öğrenciler arasında geçen diyalog güldürdü.

Başbakan Binali Yıldırım, mezun olduğu Piri Reis Ortaokulu'ndakarne dağıtım törenine katıldı. Okulun bahçesinde öğrenciler Yıldırım'ı çiçekler ve alkışlarla karşıladı. Öğrencilerin yoğun sevgi gösterisinde bulunduğu Yıldırım, çocuklarla yakından ilgilendi.

"ESKİDEN HOCALAR SÖYLEMEZDİ"

Başbakan Yıldırım, 6-G sınıfına geçerek, Milli Eğitim Bakanı Yılmaz ile yan yana sıraya oturdu. Yıldırım, kendisinin de ortaokulu 1-G sınıfında okuduğunu söyledi.Öğrencilere notlarını bilip bilmediklerini soran Yıldırım, "Eskiden hocalar söylemezdi. Bizi böyle meraktan çatlatırlardı. O daha güzel oluyor. Şimdi her şey şeffaf" dedi.


Öğrencilerle ayrı ayrı ilgilenip şakalaşan Başbakan Binali Yıldırım, "Artık güzel bir tatili hak ettiniz. Yıl boyunca çalıştınız, yatırımınızı yaptınız. Artık şimdi de hasılatı topluyorsunuz. Çalışmalarınızın emeğini görüyorsunuz. Burası benim için özel bir okul. MEB Bakanı, Valimiz, İl Başkanımız, Belediye Başkanımız, Belediye Başkan Vekilizimi, MEB Müsteşarımız, İl MEB Müdürümüz, herkes burada. Sizin bu mutluluğunuza biz de ortak olalım dedik. Lafı uzatıp zurna yapmayalım" dedi.

"BİZİM ZAMANIMIZDA BÖYLE DEĞİLDİ"

Yıldırım, karnelerini verdiği öğrencilerin ileride ne meslek yapmak istediğini sordu. Başbakan Yıldırım, Helin Kalkmaz bir öğrenciyle yaşadığı diyalog herkesi güldürdü. Kaçıncı sınıfa geçtiğini soran Yıldırım, "Liseye mi geçtin şimdi sen?" dedi. Öğrenci ise, "Hayır, 7'nci sınıfa" dedi. Yıldırım ise "Ortaokula" derken, yanındakiler "7'ye geçti" diye düzeltti. Yıldırım daha sonra da "Değiştirdiler bunlar. Bilemiyoruz ki. Bizim zamanımızda böyle değildi. Şimdi 4+4+4 var. Daha iyi şimdi" ifadelerini kullandı.

"ÇOK HAVALI BİR İŞ SEÇMİŞSİN"

Yıldırım, uçak mühendisi olmayı istediğini söyleyen bir öğrenciye, "Çok havalı bir iş seçmişsin" dedi.Bir kız öğrencinin avukat olmak istediğini söylemesi üzerine ise Yıldırım, "Milli Eğitim Bakanı da avukat, hem mühendis hem avukat. O hızını alamadı, önce mühendis oldu sonra 'avukat olayım' dedi, ikisini de halletmiş oldu" karşılığını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.