Savaştan kaçtı, okul birincisi oldu!

Savaştan kaçtı, okul birincisi oldu!
Henüz 9 yaşında Suriye'deki savaştan kaçıp yerleştiği Siirt'te okul birincisi olan Hamza "Büyüyünce şoför olmak istiyorum." dedi.

 

Suriye’deki iç savaştan kaçarak, Siirt’te yerleşen ve eğitimine burada devam eden Hamza Anis, büyük bir başarı göstererek, hem sınıfında hem de açılan sınavda 1’inci oldu.

Suriyeli Hamza Anis (9), henüz 6 yaşındayken, ailesi ile birlikte yaşanan iç savaş yüzünden moloz yığınına dönen Suriye’nin Halep şehrinden kaçarak, Türkiye’ye sığındı. Siirtli çocukların arasında eğitim gören Hamza, 3’üncü sınıfı tamamladığı okulunda büyük bir başarı elde ederek, hem sınıf birincisi seçildi hem de Bilim Sanat Merkezi'nin öğrenci alımı için açtığı sınavda birinci oldu. Hamza'nın azmi, azimle tüm zorlukların üstesinden gelinebileceğini bir kez daha kanıtladı. Diğer öğrenciler gibi bugün karnesini alan Hamza’nın mutluluğu gözlerinden okundu.

"SURİYE'Yİ ÇOK ÖZLEDİM"

Suriye'yi çok özlediğini belirten Hamza Aniş, "Ben Suriye'den geldim. Bu yıl çok çalıştım. Bilim ve Sanat Merkezi için açılan sınavı birincilikle bitirdiğim için mutluyum. Öğretmenler benden çok memnun. Bugün aldığım karnem çok iyi. Mutluyum. Büyüyünce de şoför olmak istiyorum" diye konuştu.

Anne Rabia Anis ise, çocuklarının okumayı çok sevdiğini belirterek, onlarla gurur duyduğunu anlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.