Yanlış tedavi soncu kolu kesilen Meryem'e şok!

Yanlış tedavi soncu kolu kesilen Meryem'e şok!
Yozgat’ta karın ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede yanlış tedavi sonucu kangren olan kolu kesildiği iddia edilen 5 yaşındaki Meryem Üstüntaş’ın ailesi ikinci şoku yaşadı.

Meryem Üstüntaş’ın kolunun kesilmesi üzerine ailenin, olayın yaşandığı Yozgat Devlet Hastanesi ve o gece çalışan hastane personeli hakkında, kızlarının elinin kesilmesinden sorumlu oldukları gerekçesiyle şikayetçi olduğunu anlatan ailenin avukatı Emel Özbek İrem, suç duyurusuna Yozgat Cumhuriyet Savcılığı’nın ’takipsizlik’ kararı verdiğini söyledi. Karara tekrar itiraz ettiklerini, itirazlarının kabul olduğunu ifade eden Özbek İrem, “Yapılan soruşturmaların ardından Cumhuriyet Savcılığı ikinci defa davanın açılmasına gerek yok kararı vermişti. Buna itiraz etmiştik, itirazımız kabul görmüş yeniden soruşturmaya devam edilmişti. Ancak yine Adli Tıp Kurumu’nun vermiş olduğu rapora istinaden dava açılmasına dair bir karar daha çıktı. Şimdi yine itirazımızı yapacağız. Ancak önemli olan bizim sorduğumuz soruların cevabını alabilmemiz. Çünkü artık Adli Tıp Kurumu’nun verdiği raporun objektifliği hususunda ciddi şüphelerimiz var. Çünkü raporda şöyle diyor. ‘Serum cilt altına sızmış, bunun neticesinde komplikasyon oluşmuş, ama bu komplikasyon sağlık çalışanları tarafından o kadar iyi yönetilmiş, müdahaleler edilmiş ki buna rağmen kol kesilmekten kurtulamamış’ denilmektedir. Ama bize serumun neden cilt altına sızdırıldığını buna kimin sebep olduğunun cevabı Adli Tıp Kurumu’nun raporunda verilmemiştir. Bu yüzden bu raporun objektifliği konusunda ciddi şüphelere düştük” dedi.
Özbek, “Eğer bu raporu kabullenirsek küçük Meryem için bu dava açılmazsa öksürük, bulantı sebebiyle hastaneye gittiğimizde iğne olduğumuzda serum alındığında kolumuz da kesilebilir, bacağımız da kesilebilir o halde bunu kabullenmiş anlamına geleceğiz. Yani burada televizyon izleyen, internetin başından kalkmayan, cep telefonuyla oynayan sağlık çalışanlarının hiç mi kusuru yok? Kol kesildi dava da yok, kusurlu da yok deniliyor. Kol kesildi yen de içinde mi kalsın diyeceğiz. Bu nedenle itirazımızı yeniden yapacağız. Yine sonuç vermezse Avrupa İnsan Haklarına kadar gidip hukuki olarak sorularımızın cevabını alıncaya kadar uğraşacağız” diye konuştu.

Meryem’in annesi Solmaz Üstüntaş da adalet istediklerini belirterek, “Benim çocuğumun hayatını kararttılar. Benim çocuğumun eli kesildi, o çalışanlar ellerini kollarını sallayarak geziyorlar” dedi.
Meryem’in babası Murat Üstüntaş ise kızının sürekli elinin neden kesildiğini sorduğunu belirterek, “Ben çocuğuma ne diyeceğim. Kolu neden kesildi? Bu davaya bakanların çocuklarının kolu kesilmiş olsaydı aynı şekilde mi davranırlardı” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.