ABD-Rusya hattı ısındı

ABD-Rusya hattı ısındı
Kremlin Basın Sözcüsü Peskov 'Bir rejimi ortadan kaldırmanın terörle mücadeleye katkı sağlayacağını düşünmüyorum' dedi.

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, Suriye'de Beşşar Esed rejiminin devrilmesinin bölgeyi büyük bir kaosa sürükleyebileceğini ileri sürdü.

St. Petersburg'da gazetecilere açıklama yapan Peskov, ABD Dışişleri Bakanlığında danışman olarak görevli kişilerin, Suriye'de Esed yönetiminin hedef alınması yönünde Washington’un politikasını değiştirmesi için yazdığı yazıyı değerlendirdi.

"ŞİDDET KULLANMAYALIM, KAOS OLUR"

Peskov, bu konuda basında çıkan haberler dışında kendilerine ulaşan bir bilgi olmadığını belirterek, "Bu nedenle bir yorum yapmam mümkün değil. Ancak başka bir ülkenin yönetimini şiddet kullanarak devirme çağrıları bizim için anlaşılabilir bir durum değil. Bir rejimi ortadan kaldırmanın terörle mücadeleye katkı sağlayacağını düşünmüyorum. Bu, bölgeyi büyük bir kaosa sürükleyebilir." dedi.

"SALDIRALIM" ÇAĞRISI YAPILMIŞTI

The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, ABD Dışişleri Bakanlığında hükümete Suriye konusunda danışmanlık yapan 51 görevli, Suriye’de Esed yönetiminin hedef alınması yönünde görüş bildirerek yönetimin politikalarına karşı çıkan bir yazı kaleme almıştı.

Gazetenin ulaştığı imzalı metnin kopyasında danışmanların, çatışmaların durdurulması anlaşmasına ilk günden bu yana riayet etmeyen Esed yönetimine karşı "askeri saldırı" çağrısında bulunduğu kaydedilmişti.

ABD Başkanı Barack Obama’nın Suriye politikasının ağır şekilde eleştirildiği yazıda, Rusya’nın ABD tarafından eğitilen muhaliflere saldırdığa ve Esed rejiminin hiçbir anlaşmaya uymadığına dikkatler çekilirken, Rusya ve Suriye yönetiminin bu tavrına karşı ABD’nin daha fazla güç göstermesi gerektiği vurgulanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.