Yine Yahudi, yine fitne

Yine Yahudi, yine fitne
Hemen her vesileyle ortalığa fitne ateşi salan yahudilerin, Ermeni iddialarında da önemli roller üstlendikleri ortaya çıktı. Ermenilerin dünya kamuoyu önünde en fazla yararlandıkları kitaplardan birisi olan “Musa’nın Dağında Kırk Gün”

Uzun yıllar Türkiye’yi büyükelçi olarak dış ülkelerde temsil eden Erdem Erner’in hatıralarından oluşan “Davulun Sesi” isimli kitapta, yahudinin soykırım palavrasını ele alıp, dünyaya yayılan roman ve yazarı anlatılıyor. 

ERMENİLER YAHUDİNİN MEZARI BAŞINDA

Türkiye’nin Avusturya Büyükelçisi olarak görev yapan Erner, Avusturya yahudisi Franz Werner’in kitabının Ermeniler arasındaki yaygınlığı ve Ermeniler’in ona olan bağlılığını şöyle anlatıyor: “Viyana’da iki bin Ermeni yaşar. İki kiliseleri vardır. Bu kiliselerden Ermeni Gregorien Kilisesi, sözde Ermeni katliamını canlı tutmak için büyük bir çaba harcar. Avlusunda bir de ölen Ermeniler için anıt vardır. Kilise, Türkler’i hedef alan ‘Musa Dağında Kırk Gün’ adlı kitabın yahudi yazarı Franz Wefel’in Viyana’daki mezarı başında her yıl anma törenleri düzenler.” 

HOLLYWOOD YAHUDİLERİ DE FİLMİNİ YAPTILAR 

Sözde Ermeni soykırımı iddialarını destekleyen en önemli roman sayılan, 1930’larda yayınlanan “Musa Dağında Kırk Gün” adlı roman Viyana’da piyasaya çıkmış, kısa bir süre içinde 18 dildeki çevirileri de yayımlanmıştı. Bir kaç yıl sonra yahudi prodüksiyon firması Metro-Goldwyn-Mayer romanı sinemaya uyarlanmak istendiğinde, Türkiye’nin tepkisinin ABD yönetimi nezdinde dikkate alınması üzerine proje hayata geçirilememişti. Yıllar sonra ise bir başka yahudi sermayeli film şirketi olan High Investments Films filmi çekmek için harekete geçmiş ve 1983 yılında romanı sinemaya uyarlamış ancak film tutmamıştı. Ermeni lobisi geçtiğimiz yıl filmi yeniden çekmek için girişimlerde bulunmuş, Rambo filmleriyle tanınan aktör Sylvester Stallone ile görüşmeler gerçekleştirmişlerdi. 

(Murat Unay – habervaktim) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.