Beyaz Saray'dan Esad cevabı

Beyaz Saray'dan Esad cevabı
Beyaz Saray, ABD Dışişleri Bakanlığında görevli diplomatların Beşşar Esed yönetimine askeri müdahale çağrısında bulunan bildirisini “memnuniyetle” karşıladıklarını bildirdi.

Beyaz Saray, ABD Dışişleri Bakanlığında görevli diplomatların Beşşar Esed yönetimine askeri müdahale çağrısında bulunan bildirisini “memnuniyetle” karşıladıklarını ancak Suriye meselesine askeri bir çözüm bulunmayışının yönetimin görüşü olmayı sürdürdüğünü bildirdi.

Beyaz Saray sözcülerinden Jennifer Friedman, ABD Başkanlık uçağı Air Force One’da gazetecilerin, Dışişleri Bakanlığında 51 diplomatın yönetimin Suriye politikasını protesto eden ve rejim değişikliği için askeri saldırı yapılması çağrısında bulunan bildirisine ilişkin soruları yanıtladı.

Suriye meselesinin çözümünde yeni fikirlere her zaman açık olduklarını ABD Başkanı Barack Obama’nın daha önce dile getirdiğini ifade eden Friedman, söz konusu bildiriyi yönetimin “memnuniyetle” karşıladığını söyledi.

Friedman, ABD Başkanının öneriyi dikkate alacağına vurgu yaptı ancak Obama’nın Suriye politikasına yaklaşımında bir değişikliğin söz konusu olmadığını dile getirdi. Friedman, “Başkan, Suriye’deki krize askeri bir çözümün bulunmadığını her zaman açıklıkla ifade etti. Bu hala geçerli. Biz Suriye’de DAEŞ ve terör gruplarının yaydığı tehdide odaklanmış durumdayız.” diye konuştu.

ABD’li diplomatların her gün zor işler üstlendiğini belirten Friedman, “Suriye’de bu hedeflerin nasıl en iyi şekilde yerine getirileceğine dair çeşitli fikirler olması sürpriz değil.” ifadesini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanlığında hükümete Suriye konusunda danışmanlık yapan 51 görevli, Suriye’de Esed yönetiminin hedef alınması yönünde görüş bildirerek, yönetimin politikalarına karşı çıkan bir bildiri kaleme almıştı.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.