Copa America'da yarı finale yükselen ikinci takım belli oldu

Copa America'da yarı finale yükselen ikinci takım belli oldu
Peru'ya normal süresi golsüz sona eren maçta penaltılar sonucunda 4-2 üstünlük sağlayan Kolombiya, yarı finale yükselen ikinci takım oldu.

East Rutherford kentindeki MetLife Stadı'nda oynanan çeyrek final maçında, turnuva tarihinde 2 kez şampiyon olan Peru ile kupayı bir kez kaldıran Kolombiya karşılaştı.

Takımların birbirine üstünlük kurmakta zorlandığı maçın 90 dakikası golsüz sona erdi. Turnuva formatına göre finale kadar 15'er dakikalık uzatma devreleri oynanmayacağı gerekçesiyle normal sürenin bitiminden sonra yarı finalisti belirlemek için doğrudan penaltı atışlarına geçildi.

Kolombiya adına James Rodriguez, Juan Cuadrado, Dayro Moreno ve Sebastian Perez penaltı atışlarını gole çevirdi. Raul Ruidiaz ve Renato Tapia'nın penaltı atışlarında başarı sağladığı Peru'da ise Miguel Trauco ile Christian Cueva vuruşlardan faydalanamadı.

Copa America'daki tek şampiyonluğunu 2001'de ev sahipliği yaptığı turnuvada elde eden Kolombiya, 2004'ten sonra ilk kez yarı finale yükselmeyi başardı.

FIFA'nın milli takımlar dünya sıralamasında 3'üncülükte bulunan Kolombiya, yarın TSİ 05.00'te oynanacak Meksika-Şili maçının galibiyle yarı finalde karşılaşacak. Diğer çeyrek final maçında ise Arjantin ile Venezuela, TSİ 02.00'de başlayacak maçta yarı finalde ABD'nin rakibi olabilmek için mücadele edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.