LYS puan hesaplama nasıl yapılır?

LYS puan hesaplama nasıl yapılır?
LYS puan hesaplama işlemlerine haberimizdeki linkten kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Milyonlarca öğrenci için LYS heyecanı başladı. sınava giren öğrenciler puanlarını merak ediyor. tıkla LYS puan hesapla...

Üniversiteye girişte ikinci aşama olan lisans yerleştirme sınavları maratonu bugün başlıyor. Sosyal bilimlerle ilgili LYS-4 bugün, matematik ile ilgili LYS-1 yarın gerçekleştirilecek.

LYS puan hesaplama işlemleri için aşağıdaki bağlantıyı tıklayınız
https://lys-puan.hesaplama.net/

Adayların gireceği LYS-4 sosyal bilimler sınavı 10.00'da başladı. Sınav 135 dakika sürecek. Tarih, coğrafya felsefe grubu ve din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden sorular yöneltilecek. Matematik alanındaki LYS-1 ise yarın. Adaylar, matematikten 50, geometriden 30 soru yanıtlayacak.

Gelecek hafta 25 Haziran'da fen bilimleri ile ilgili LYS- 2, yabancı dille ilgili olan LYS -5,  26 Haziran'da pazar günü de edebiyat ve coğrafya sınavını içeren LYS -3 yapılacak.

Bir milyonu aşkın adayın yarışacağı LYS maratonu bu yıl güvenlik gerekçesi ile Kilis'te yapıldı. Kilis'ten başvuran adaylar, Gaziantep'te sınava girdi.

LYS PUAN TÜRLERİ NEYİ İFADE EDİYOR?
MF–1, MF–2, MF–3, MF–4 sayısal bölüm öğrencileri için gelecek puan türleridir. Her puan türünden farklı alanlar tercih edilmektedir. (tb.1) TM–1, TM–2, TM–3 eşit ağırlık bölümü öğrencileri için hazırlanmış puan türleridir. (tb.2) TS–1, TS–2 sözel bölüm öğrencileri için hazırlanmış puan türleridir.(tb.3) DİL–1, DİL–2, DİL–3 yabancı dil bölümü öğrenciler için hazırlanmış puan türleridir.

Ortaöğretimden mezun olmuş herkesin başvuru gerçekleştirebildiği Lisans Yerleştirme Sınavı ile ilgili olarak Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından önemli bir açıklama gerçekleştirildi. Bu son dakika açıklaması ile birlikte milyonlarca öğrenci, LYS giriş yerleri bilgisini öğrenebilme şansına sahip olabiliyor. Mart ayı içerisinde gerçekleştirilen ve Türkiye genelindeki milyonlarca aktif ve pasif ortaöğretim mezunu veya mezun olmayı garantilemiş olan öğrencilerin başvurarak, katılabildikleri Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)’ndan alınan YGS puanlarından herhangi birisinden belirlen 180 barajını geçen öğrenciler, ikinci aşama sınavları olan Lisans Yerleştirme Sınavlarına katılabilme hakkına sahip olabiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.