Alaattin Çakıcı’ya hakaretten ceza yağdı

Alaattin Çakıcı’ya hakaretten ceza yağdı
EDİRNE F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı İnfaz Kurumu’nda hükümlü olan Alaattin Çakıcı, Cumhurbaşkanı, eski Adalet Bakanı ve Cumhuriyet savcısına hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davadan toplam 3 yıl 7 ay hapis cezasına mahkum oldu.

Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli cezaevi hükümlüsü Alaattin Çakıcı, basına yansıyan açıklama ve yazdığı mektuplarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Adalet Bakanı, şimdiki Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım ile cezaevinden sorumlu Cumhuriyet Savcısı Cevat Gül’e hareket ve tehdit ettiği gerekçesiyle yargılandığı dava dün karara bağladı.

 

Edirne 3’ncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasına yoğun güvenlik önlemleri altında cezaevi aracıyla getirilen Alaattin Çakıcı, suçlamalara ilişkin son savunmasını yaptı.

ERDOĞAN’A HAKARETTEN 11 AY CEZA

Edirne 3’ncü Asliye Ceza Mahkemesi Suzan Yalçın Kutlu, savunmaların ardından kararını açıkladı. Çakıcı’ya Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a hakaretten 11 ay 20 gün, tehdit suçundan 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Eski Adalet Bakanı ve şimdiki Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek ve Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım’a hakaretten toplam 1 yıl 2 ay 17 gün hapis cezası verilen Çakıcı’ya Cezaevinden sorumlusu Cumhuriyet Savcısı Cevat Gül de hakaret suçundan 11 ay 20 gün hapis cezası verildi.

Davadan toplamda 3 yıl 7 ay hapis cezası alan Çakıcı, duruşmanın ardından geniş güvenlik önlemleriyle yeniden cezaevine götürüldü. Alaattin Çakıcı avukatı Hakan Yalçıntuğ ve Can Sevinç temyiz için Yargıtay’a başvuracaklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.