PKK'nın kirli oyunu tutmadı

PKK'nın kirli oyunu tutmadı
Muş’ta hain PKK camide namaz kılan cemaati rehin alıp canlı kalkan yaparak jandarma karakoluna ateş açtı. Askerin oyuna gelmemesi sonucu 'devlet camiye saldırdı' algısı bozuldu.

Muş Kızılağaç’taki jandarma karakoluna 3 gün önce PKK tarafından gerçekleştirilen ve köy korucusu Salih Erden’in şehit olması, 3 korucunun da yaralanmasıyla sonuçlanan hain saldırıda eli kanlı örgütün kirli planını hayata geçiremediği ortaya çıktı. Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, terörist grubunun karakolun yakınındaki camide cemaati rehin aldığını söyledi. 

Dinsiz, ateist bir örgüt

Teröristlerin caminin camlarına yerleştirdikleri uzun namlulu silahlarla jandarma karakoluna saldırdıklarını anlatan Sözen "PKK’nın dini inançlarımıza saygı göstermediği ortada. Dinsiz, ateist bir örgüt  oldukları çok net. Allah'a çok şükür askerlerimiz o tuzağa düşmedi" dedi.

'TSK kıyım yaptı' diyeceklerdi

Hainlerin planı şöyleydi: Birincisi, camide vatandaşları rehin tutmak ve buradan askere saldırmak. Güvenlik güçleri eğer ateşle karşılık verirse 'asker camiye saldırdı' diye yaygara kopartmak. İkincisi, canlı kalkan yapılan sivillerin askerden gelen kurşunlarla ölmesi durumunda 'asker vatandaşa camide kıyım, katliam yaptı' şeklinde propaganda yaparak TSK’yı zor durumda bırakmak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.