İşte MHP olağanüstü kurultayına gelen delege sayısı

İşte MHP olağanüstü kurultayına gelen delege sayısı
MHP'de kurultaya gelen delege sayısının 752'ye ulaştığı açıklandı.

MHP'de kurultaya gelen delege sayısının 752'ye  ulaştığı açıklandı. 

Partililer kongrenin yapılacağı Büyük Anadolu Otel önünde toplanmaya başladı.Salonda tüm hazırlıklar tamamlandı. Bin  500 kişi kapasiteli salonda Atatürk, Alparslan Türkeş ve Devlet Bahçeli'nin dev posterleri asıldı.Kurultay için Çağrı Heyeti, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı kayıtlarına göre delege gözüken 1186 partiliye davet gönderdi. Tüzük değişikliği için salt çoğunluk yetiyor.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Salon çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Havalanı ayrımından sonra iki ayrı güvenlik noktası oluşturuldu.  Salon içinde isi delgeler iki ayrı güvenlik önleminden sonra giriş yapabiliyorlar. Salona gitmek isteyenler kilometrelerce uzun araç kuyruğu oluşturdu. 

İLK KEZ KULLANILIYOR  

Salona delegeler dışında kimse alınmıyor. Delegeler için özel kartlar hazırlandı. İlk kez bir kongrede elektronik barkot sistemi kullanılıyor. Delegeler kartlarındaki özel barkodu  okutup isimleri görüldükten sonra gerebiliyorlar. Basın, delege, misafirler, partililer için ayır ayrı kapılardan giriş yaptılar. 

MİSAFİRLER İÇİN ÖZEL SALON

Çağrı Heyeti, otele ait 8 bin kişilik kapalı spor salonunda da barkovizyon ekranlarıyla kurultayın izlenmesini sağlayacak. Kurultayın toplanması ve divanın oluşturulmasının ardından Çağrı Heyeti’nin görevi sona erecek.

İLK GELEN İSİM ÖZDAĞ OLDU

Kurultay salonuna ilk gelen Genel Başkan Adalı Ümit Özdağ oldu. 09.32'de gelen Özdağ ile birlikte Yusuf Halaçoğlu da salona giriş yaptı.Genel Başkan adaylarından Meral Akşener ve Koray Aydın, 10.10 sıralarında salona girdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.