DAEŞ'in Münbiç emiri öldürüldü!

DAEŞ'in Münbiç emiri öldürüldü!
DAEŞ'in Münbiç emiri olduğu belirtilen Ebu Hamza El-Ensari'nin öldürüldüğü ileri sürüldü.

Suriye'de, DAEŞ'in önemli merkezlerinden, Türkiye sınırına yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan Münbiç'e yönelik başlatılan operasyonda Demokratik Suriye Güçlerinin (DGS) dün akşam saatlerinden itibaren kentte girdiği ve şiddetli çatışmaların çıktığı öne sürüldü.

Operasyona havadan destek veren koalisyon güçlerinin hava bombardımanı sonucu DAEŞ'in Münbiç emiri olduğu belirtilen Ebu Hamza El-Ensari'nin öldürüldüğü iddia edildi.

Suriye'nin kuzeyinde bulunan ve 'DAEŞ'in Avrupa kapısı' olarak gördüğü ifade edilen Münbiç'in IŞİD'ten kurtarılması için 1 Haziran'da başlatılan operasyon sürüyor. Operasyon kapsamında kenti her taraftan kuşatan Demokratik Suriye Güçleri ve Münbiç Askeri Meclisi güçlerinin dün akşamdan itibaren kente girmeye başladığı bildirildi. Suriye'deki Kürt kaynakları ve internet siteleri, Münbiç'in batı girişindeki Münbiç-Halep yolunda bulunan El-Kitab Kavşağı'nın kontrol altına alındığı ve çok şiddetli çatışmaların çıktığı belirtildi. Kentte IŞİD'in ayrılmasına izin vermediği yaklaşık 20 bin sivilin bulunduğu ve bu nedenle Demokratik Suriye Güçleri ve Münbiç Askeri Meclisi güçlerinin kentte giriş konusunda yavaş yavaş ilerlemek zorunda kaldığı belirtildi.

HAVA OPERASYONUNDA DAEŞ'İN MÜNBİÇ EMİRİ ÖLDÜRÜLDÜ

DAEŞ'in 2014 yılından bu yana elinde olan Münbiç'in kurtarılması için 1 Haziran'da başlatılan operasyona Koalisyon güçlerinin de havadan destek verdiği belirtildi. Koalisyon uçaklarının Münbiç'i havadan bombalaması sonucu DAEŞ'in Münbiç emiri olduğu belirtilen Ebu Hamza El Ensari'nin öldürüldüğü belirtildi. Irak eski Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin partisi Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (IKYB) resmi internet sitesi de, DAEŞ'in emiri olduğu belirtilen Ebu Hamza El-Ensari'nin Münbiç'e gerçekleştirilen hava operasyonunda öldürüldüğünü yazdı.

auzt6_1466335442_6352.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.