Sınırda yine aynı yalan

Sınırda yine aynı yalan
Hatay’ın Yayladağı ilçesinde Türkiye-Suriye sınırını kaçak geçmek isteyenlere yönelik Türk askeri tarafından ateş açıldığı ve 8-9 kişinin öldüğü iddiası askeri kaynaklar tarafından yalanlandı.

Hatay’ın Yayladağı ilçesinde, Türkiye-Suriye sınırını kaçak geçmeye çalışanlara Türk askeri tarafından ateş açıldığı ve 8-9 kişinin öldüğü ve cesetlerinin Suriye tarafında kaldığı şeklindeki asılsız iddialar askeri kaynaklar tarafından yalanlandı. Dün 22.30 sularında 60 kişilik bir grubun kanunsuz sınır geçme teşebbüsünde bulundukları öğrenilirken, aydınlatma ışıkları ve sesli ikazlarla rağmen 7-8 kişinin beton duvarın üzerine tırmanarak duvar üzerindeki telleri kesmeye çalıştıkları, bunun üzerine sınır birliklerinin önce havaya sonra da duvarın diplerine ateş açması sonucu şahısların korkarak ormanlık alana kaçtıkları öğrenildi.

Askeri kaynaklar, bu tip asılsız iddiaların amacının Türkiye’yi zor duruma sokmak için ortaya atıldığını belirtirken, sınırı kanunsuz geçmenin normal bir şeymiş gibi gösterilmeye çalışılması ise dikkat çekiyor.
Ayrıca, Lübnan sosyal medyasında Halep kırsalındaki çatışmalarda 3 Türk askerinin Hizbullah örgütü tarafından esir alındığına dair iddialar da askeri kaynaklar tarafından yalanlanırken, Türkiye’nin bölgede askeri olmadığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.