Karayolu adeta göle döndü!

Karayolu adeta göle döndü!
Gümüşhane’de bugün yaklaşık 1 saat süren sağanak yağış etkili oldu.

Öğleden sonra gerçekleşen bardaktan boşanırcasına yağan yağmurla birlikte dik rampalardaki parke taşları, ağaç ve tahta parçaları alt caddelere ulaşırken, yıllardır akmayan kuru dereler taşınca bazı evleri su bastı.
Atatürk Caddesini göle çeviren yağış Hasanbey Caddesi'nde yolu ağaç ve toprakla kaplarken, Yeni Mahalle mevkiinde ise karayolu adeta göle döndü.

Bu bölgede su seviyesinin yükselmesi nedeniyle aracını çalıştıramayan bir vatandaş aracını suyun içerisinde itmek zorunda kalırken, özellikle LPG’li ve alçak tabanlı araçların sudan geçişinde zorlandığı görüldü.
Su seviyesinin çok yükselmesi nedeniyle bazı araçlar yoldan geçmemeyi tercih ederken, özellikle Canca Mahallesi'nde tıkanan menfezler yüzünden evleri su bastı, bahçeler zarar gördü

Ramazan günü evinin yanındaki derenin taşması sonucu mutfağını su basan Nurettin Doğan ise Canca Mahallesi'nde bulunan menfezin her sonbaharda temizlendiğini fakat son yıllarda menfezin temizlenmemesi nedeniyle afete maruz kaldıklarını söyledi.

Her şeyin 1 saat içerisinde gerçekleştiğini ve tıkanan menfez yüzünden evinin ve garajının büyük tehlike atlattığını kaydeden Doğan, yetkilileri göreve çağırdı.

Yağışın durmasının ardından transit karayolunda hemen her dere yatağından akan teressübat nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanırken, Karayolları ve Belediye ekipleri çalışmalara başladı.
Kent merkezinde 1 saat etkili olan yağışın metrekareye 23 kilogram olarak düştüğü öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.