PYD'nin silahlı kanadı YPG askerlik şubesi kurmuş!

PYD'nin silahlı kanadı YPG askerlik şubesi kurmuş!
Terör örgütü PYD'nin silahlı kanadı olan YPG'nin Suriye'nin kuzeyinde bulunan ve kontrol altında tuttuğu bazı yerleşim yerlerinde "askere alma şubeleri" kurdukları öğrenildi.

Türk istihbarat birimlerine göre bu şubeler, “öz savunma görevi merkezleri” adı altında faaliyet yürütüyor.

Suriye’de IŞİD’e yönelik operasyonlarda ABD’nin desteğini alan PYD’nin silahlı gücü YPG’nin, Kuzey Suriye’de ayrı bir devlet yapılanması sürecinde önemli bir adım attığı ortaya çıktı. Türk istihbarat birimleri, YPG’nin IŞİD’le savaşa genç güç bulma ve seferberlik durumunu yürütebilmek amacıyla başta Kobani olmak üzere Kuzey Suriye’de kontrol altında tuttuğu bazı yerleşim merkezlerinde “askere alma şubeleri” kurduğunu tespit etti.

‘TAZE GÜÇ’ ENDİŞESİ

Bu şubelerin “Öz savunma görevi merkezleri” adı altında faaliyet yürüttüğü ve söz konusu merkezlere bağlı kolluk gücü oluşturulduğu da belirlendi. YPG asker alma şubelerinin yaptığı propagandalarda, “Büyük Kürdistan Ordusu”nun kurulmasında amacın, “Vatan topraklarını içeriden ve dışarıdan gelecek saldırılara karşı korumak” olduğu da vurgulandı. Ankara, YPG asker alma şubelerinin kent yapılanmasında ağır darbe alan PKK’nın, kırsalda yeniden toparlanmasına “taze güç” sağlamasından da endişe ediyor. Ancak istihbarat kaynakları, IŞİD’le savaşmak istemeyen bazı Kürt gençlerinin özellikle Kobani’den kaçmaya çalıştıklarını, bu gençler arasında Türkiye’ye sığınanların da olduğu bilgisini paylaştı.

2 HAZİRAN’DA AÇILDI

Türkiye’ye sığınan gençlerin ifadeleri doğrultusunda hazırlanan raporda, YPG askerlik şubelerinin 2 Haziran’da faaliyet göstermeye başladığı belirtilerek, şu bilgilere yer verildi: “YPG kontrolündeki bölgelerde 1986 ile 1998 tarihleri arasında doğanları silahaltına alacağını ilan etti. Öz savunma görevi merkezi adı altında askere alma şubeleri kuruldu. 2 Haziran’dan itibaren faaliyete geçen bu şubeler, 18-30 yaş arasında olanları kayıt altına alıp zorunlu askerliğe tabi tutuyor. Son dönemde özellikle Kobani’den bu yaş grubunda olanlardan Türkiye’ye kaçan sayısında artış var. İfadelerinde zorunlu askerlikten kaçtıklarını, IŞİD’in eline geçmekten ve öldürülmekten korktuklarını söylüyorlar. Ancak bu ifadelere rağmen Türkiye’ye giriş yapanlar ciddi gözetim altında tutulmalılar.”

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum