Abdülkadir Selvi: MHP'de vazo parçalandı

Abdülkadir Selvi: MHP'de vazo parçalandı
AK Parti'ye yakın gazeteci Selvi "MHP kongresinde ilk kez değişim ve iktidar konuşuluyordu. Meral Akşener, MHP’lilerin önüne iktidar umudu koydu. Delegelerde umuda oy verdi. Düne kadar MHP’de vazo çatlamıştı. Ama dün itibariyle vazo parçalandı" dedi.

Başkent'te siyasi kulislerin nabzına tutan tecrübeli gazetecilerden Abdülkadir Selvi, MHP'de Çağrı Heyeti tarafından dün gerçekleştirilen olağanüstü tüzük kurultayıyla ilgili izlenimlerini aktarırken "MHP kongresinde ilk kez değişim ve iktidar konuşuluyordu. Meral Akşener, MHP’lilerin önüne iktidar umudu koydu. Delegelerde umuda oy verdi. Düne kadar MHP’de vazo çatlamıştı. Ama dün itibariyle vazo parçalandı" dedi.  

 Abdülkadir Selvi, Hürriyet'teki "AKŞENER DAMGASI" başlıklı yazısında, taktip ettiği kurultaya dair izlenimlerini şöyle aktardı:

"MHP'nin 6. Olağanüstü Kurultayı'nın düzenlendiği Büyük Anadolu Oteli'ne giden yolda güçlükle yol alıyorsunuz. Sağlı sollu park etmiş araçların üzerinde Meral Akşener’in, Koray Aydın’ın posterleri yer alıyor. Bir müddet gittikten sonra trafik tıkanıyor. Araçlardan inip yürümeye başlıyoruz. Tepemizde yakıcı bir güneş var. İlk başlarda bayrak açıp slogan atmaya çalışan ülkücülerin nefesi tükenmeye başlıyor. Partililer, “Ülkücünün yolu çile dolu” diye söyleniyor. Köfte kokularının arasından ilerliyoruz. Oruç tutanlar suyu başlarından aşağı döküp yüzlerini yıkıyor. Diğerleri ise harareti bastırmak için su içiyor. İki arama noktasından geçiyoruz. Otele ulaşınca bu kez, ‘Barkotlu kart’ alma macerası başlıyor. Basınla delegeleri aynı standa vermişler. Kargaşa arasında kartımızı alıp son arama noktasını da aşıp, salona giriyoruz.

...

Bu süreçte Bahçeli ne dediyse tersi oldu. İmza toplayamazlar dedi, topladılar. Yargıtay’a götürdü iptal ettiremedi. Yok saydığı kongre ise Bahçeli’yi rağmen toplandı. MHP’de yeni bir dönem başladı.

 

MHP kongresinde ilk kez değişim ve iktidar konuşuluyordu. Meral Akşener, MHP’lilerin önüne iktidar umudu koydu. Delegelerde umuda oy verdi.

Düne kadar MHP’de vazo çatlamıştı. Ama dün itibariyle vazo parçalandı."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.