MHP'nin tüzük kurultayına kaç delege katıldı?

MHP'nin tüzük kurultayına kaç delege katıldı?
Bahçeli'nin artık bırakması gerektiğine inanan MHp delegeleri şimdi yönetimde değişiklik istiyor. MHP'de mahkeme kararıyla atanan Çağrı Heyetinin topladığı olağanüstü tüzük kurultayına kaç delege katıldı? İşte MHP ile ilgili detaylar...

MHP'nin delege sayısı kaç? MHP'de tüzük kurultayına katılan delegelerden kaçı muhaliflerden hangi genel başkan adayını destekliyor? Konuyla ilgili detayları haberimizden öğrenebilirsiniz. 

MHP'nin delege sayısı, 1189. 

Bu 1189 MHP delegesi, geçmişten bu güne Devlet Bahçeli tarafından belirlenmiş isimler. Nitekim Bahçeli de bu delegeler tarafından genel başkan seçildi. 

MHP delegeleri şimdi yönetimde değişiklik istiyor, Bahçeli'nin artık bırakması gerektiğine inanıyor. Bunu da muhalif genel başkan adaylarına verdikleri destekle ortaya koyuyorlar. 

1 Kasım hezimeti sonrası muhalifler olağanüstü kurultay istemiş,bunu reddeden Bahçeli "mahkemeye gitsinler" cevabını vermişti. Muhalifler de bunun delegelerden imza toplayarak, yargıya gittiler. O tarihte yaklaşık 550 delege imzasıyla muhaliflere destek verdi. 

Buna rağmen Bahçeli yönetimi direnmeye devam etti. Yerel mahkemenin aleyhine olan kararını Yargıtay'a götürdü. Ancak Yargıtay'dan da umduğunu bulamadı. 

Ve dün, yani 19 Haziran günü, mahkeme kararıyla belirlenin Çağrı Heyeti'nce olağanüstü tüzük kurultayı gerçekleşti.  

Kurultaya katılan delegeler sayıları noktasında herhangi bir tartışmaya sebebiyet vermemesi için noter huzurunda salona alındı. İşlemler uzadığı için net sayının açıklanması bugüne kaldı. Noter, Kurultay günü işlemleri yetişen delege sayısının 659 olduğunu, işlemleri yapılacak olanlarla birlikte son rakamın bugün açıklanacağını duyurdu. 

Muhalifler Kurultaya 1189 delegeden yaklaşık 800'ün katıldığını, noterin açıklayacağı rakamın yaklaşık bu kadar olacağını ilan ettiler.

Yaklaşık 800 MHP delegesinden kaçı hangi adayı destekliyor? Bu delegeler hangi adaya destek için kurultaya katıldılar? 

MHP delegelerinin çok büyük bir kısmının Meral Akşener'i destekledikleri konusunda herkes hemfikir. 

Ancak bu 800 delegeden kaçının AKşener'in çağrısıyla kurultaya katıldığı konusunda, net bir bilgi olmamakla birlikte yaklaşık olarak "500" rakamı telaffuz ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.