İşte terör örgütü YPG'nin yeni hedefi

İşte terör örgütü YPG'nin yeni hedefi
PKK'nın Suriye'deki uzantısı olan YPG'nin bir sonraki hedefinin İdlib olduğu ifade edildi.

Rûdaw'a konuşan Fevzi Süleyman, Menbiç'inIŞİD'den kurtarılmasıyla Kobani ile Efrin kantonlarının birleşmeyeceğini, aradaki kilit noktanın Şehba bölgesi olduğunu belirtti.

Kobani kantonunun batısından Azez'e kadar uzanan Şehba, 150 kilometrelik bir bölgede. Kuzeyde Türkiye'yle sınır, güneyden ise Halep ve Rakka'ya dayanıyor.

Aynı zamanda YPG'nin Şehba Sözcüsü olan Fevzi Süleyman, Suriye'deki olayların söz konusu bölgeye önem kazandırdığını ifade etti.

50 KİLOMETRELİK ALAN

Efrin ile Kobani kantonlarında güçlerini birleşmesi için 50 kilometrelik bir alan kaldığını dile getiren Fevzi Süleyman, Efrin, Kobani ve Cizre kantonlarının birleşmesinin bölgenin güvenliği için ciddi önem arzettiğini vurgulayarak, “Menbic Şehba bölgesini anahtarıdır”dedi.

YPG'nin bir sonraki hedefine ilişkin olarak Efrin Kantonu Savunma Komistesi Sözcüsü,“Suriye ve Suriye milletinin meselesi Kürt ve Suriyeli olarak bizler için herşeyden önemli. İdlib ve bazı kentlerden halk bizden yardım talep ediyor” dedi.

ŞAM'LA ANLAŞMA MI?

Suriye rejimiyle aralarında herhangi bir anlaşma olmadığını dile getiren Fevzi Süleyman,“Ordu birliklerinin son zamanlarda Rakka'nın yakınında bulunan köylerdeki hareketliliği çok sınırlı. Konuşulacak seviyede bile değil” diye konuştu.

Rusya'nın Efrin'de YPG'ye yardım ettiği yönündeki iddialara da, Fevzi Süleyman,“Suçlamaya kadar giden büyük iddialar var. Rusya'nın Efrin'e yardımları ve Rojava'nın Amerika ile Rusya arasında paylaşılması gerçeği yansıtmıyor” cevabını verdi.

Karşılıklı çıkar

YPG'nin Efrin Kantonu Savunma Komitesi Sözcüsü, terörle mücadele kapsamında Amerika ile uluslararası koalisyon güçleriyle kurdukları ilişkinin her iki tarafın menfaatine olduğunu ifade etti.

Daha önce Kürtler'e destek veren ülkelerin bugün sırtını döndüğüne dikkat çeken Fevzi Süleyman şunları söyledi: “Suriye'deki milletlerin devrimi başladığında birçok güç 'Ey Selahaddin Eyubi'nin evlatları neredesiniz' sloganı altında işbirliği talep ettiler. Ancak biz o aldatıcı politikanın eskidiğini söyledik. Şimdi de düşmanlık yapıyorlar.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.