Pidedeki oyuna dikkat!

Pidedeki oyuna dikkat!
Her Ramazan iftar sofralarının vazgeçilmezi pidenin kalitesi tartışma konusu oluyor. Peki, haber bültenlerinde, gazetelerde sosyal medyada tarifi yapılan pide ekmek hamurundan olur mu? Ucuza satılan pideler gerçek pide mi?

EKMEK HAMURUNDAN PİDE OLMAZ
Günlük ortalama 5000 civarında pide çıkaran 35 yıllık pide ustası ve fırın işletmecisi Musa Uzun, “Ekmek hamuru ile pide hamuru farklıdır. Ekmek hamurundan pide olmaz, yapılsa bile gobit gibi olur, tadı ve lezzeti olmaz. Pidenin unu için pahalı ve kaliteli un kullanıyoruz fakat bu un ekmek için kullanılmaz. Çörek otu ve yumurtanın maliyeti ile ustanın kalifiye olmasını ise ayrıca eklemek gerekir. Bu yüzden ekranlarda gazetelerde vatandaşı yanlış yönlendirmesinler.” şeklinde konuştu.

PİDE ALIRKEN DİKKAT!
Vatandaşın pide alırken güvendiği fırınları tercih etmesi, her ucuza satılan pideye itibar etmemesi gerektiğini belirten Uzun şunları söyledi: “İyi pide görüntüsüyle lezzetiyle belli olur, piştiğinde baklava dilimli ve kırmızı renktedir. Ayrıca esnaf olarak kendi yaptığını kendin yiyebiliyorsan müşteriye de ikram edebilirsin. Kendin yemediğini başkasına yedirmeyeceksin.”

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.