Ve Çilem Doğan Karabulut tahliye oldu

Ve Çilem Doğan Karabulut tahliye oldu
Adana’da fuhşa zorlayan kocasını öldürmekten 15 yıl hapis cezasına çarptırılan bir çocuk annesi kadın, 50 bin TL’lik kefaletle tahliye edildi.

Adana’da kendisine şiddet uygulayıp, fuhşa zorladığı iddiasıyla kocası Hasan Karabulut’u (33) öldürmekten 15 yıl hapis cezasına çarptırılan Çilem Doğan Karabulut, 50 bin TL’lik kefaletle 'adli kontrol şartı’ ile tutuklu bulunduğu Tarsus Kapalı Kadın Cezaevi'nden tahliye edildi. Cezaevi önünde bekleyen ailesi ve sevenlerine kavuşan Çilem Doğan Karabulut, "Çok mutluyum, bana sürpriz oldu. Gerek basın, gerek heyet ve gerekse kadın avukatlarımız olsun hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim. Bugün gerçekten de konuşacak durumda değilim. Ama yine kadınlarımız için mücadele edeceğiz. Kadınlar ölmesin diyeceğiz. Bu haberi bir gün bekliyordum ama o gün bugün değil diye düşünüyordum. Yani bu kapıdan bir gün çıkacağımı düşünüyor ve bekliyordum. Daha sonra yine tekrar görüşeceğiz" ifadelerini kullandı.

Çocuğuna kavuşacağından dolayı çok sevinçli olduğunu belirten genç kadın, “Bütün her şey onun gülüşlerini süslemek için” dedi.

Karabulut, daha sonra ailesi ve avukatlarıyla birlikte arabaya binerek Adana'daki evine doğru yola çıktı.
8 Temmuz 2015 tarihinde Adana'nın merkez Seyhan ilçesi Yeşilyurt Mahallesi’nde kendisini dövüp, fuhşa sürüklemek istediğini iddia ettiği eşi Hasan Karabulut’u tabancayla vurarak öldüren Çilem Doğan Karabulut, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Karabulut hakkında ‘yakın akrabayı öldürme’ suçundan Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası’ istemiyle dava açılmıştı. Çilem, 15 yıl hapis cezasına mahkum edilmişti. Çilem Karabulut’un avukatı İsa Ayanoğlu, davanın görüldüğü Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ne itirazda bulunarak tahliye talebinde bulunmuş, buna gerekçe olarak da mahkeme başkanının ‘muhalefet şerhi’ ve Yargıtay’ın bozma kararı vermesi halinde Karabulut’un 3-4 yıl boşa hapis yatacağı ihtimalini ortaya koymuştu. Bu talebi yerinde gören mahkeme heyeti, Ayanoğlu’nun başvurusu üzerine Çilem Karabulut için 50 bin TL’lik kefalet belirlemişti. Kararı değerlendiren İsa Ayanoğlu, “Mahkeme doğru bir karar verdi. Bu karar, şiddet gören kadınlar adına önemli bir zaferdir” yorumunu yapmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.