HDP en çok bundan tırsıyor

HDP en çok bundan tırsıyor
Teröre destek veren belediyelere bir bir kayyum atanmasıyla HDP'ye üst üste darbe vuruluyor.

Dokunulmazlık yasasının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanmasının ardındanHDP’lilerle ilgili fezlekelerin ilgili savcılıklara gönderilmesi sonrası, AK Parti hükümeti terörle mücadelede yeni bir adım atmaya daha hazırlanıyor. Terör örgütü PKK’nın şehirlerdeki yapılanması olan ve örgüte maddi manevi her türlü desteği veren HDP ve BDP’li belediyelere kayyım atanması için hükümet çalışmalarını hızlandırdı. Milletin vergilerini Kandil’e aktaran, belediyelere verilen yetkileri örgüte çıkar sağlamak için kullanan, paravan kuruluşlar altında teröristlere maddi yardımlar toplayan belediyelere kayyım atanması planlanıyor.

PKK’nın elindeki en büyük ve etkili güçlerden biri olan belediyelere kayyım atanacak olması HDP’lileri korkuturken, terör destekçisi belediye başkanları ve milletvekilleri tehditler savurmaya başladı. “Belediyelerin kararı tanımayacağı”iddia edilirken, HDP ve BDP’li belediye başkanları halkı sokaklara çağıracaklarını söyleyerek devleti ve hükümeti tehdit ediyorlar. Kayyım atanacak belediyeleri yetkililere teslim etmeyeceklerini belirten HDP, dokunulmazlıklarla ilgili provokasyon eylemlerini kayyım tepkisiyle birleştirmeyi planlıyor. Hem dokunulmazlıklar hem de kayyım üzerinden halkı kışkırtan HDP’lilerin özerlik açıklamalarıyla yapamadıkları “isyan” hareketini bu yolla gerçekleştirmeye çalışacağı ifade ediliyor. 

HDP İKİNCİ GEZİ KALKIŞMASINA MI HAZIRLANIYOR? 

Her fırsatta halkı sokaklara döküp hükümetle ve devleti karşı karşı getirmeye çalışan HDP, dokunulmazlık ve kayyımı son fırsat olarak görüyor. Her iki durumu da varlık-yokluk mücadelesi olarak gören HDP’nin, vatandaşları son olarak meydanlara dökmeye çalışacağı belirtiliyor. Bunun için tüm parti tabanına ve belediye çalışanlarına talimat veren HDP, “Erdoğan’ın Gezi Parkı ile ilgili açıklamaları” sonrası ortaya çıkabilecek tepkisel hareketi de fırsata çevirmek istiyor. 2013 yılındaki Gezi Parkı eylemlerine destek vermeyen PKK’nın, yeni bir gezi kalkışmasında tüm Türkiye’de militanlarını harekete geçireceği ileri sürülüyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.