PKK gazetesi Özgür Gündem'i basanlar da tutuklanacak mı?

PKK gazetesi Özgür Gündem'i basanlar da tutuklanacak mı?
PKK gazetesi Özgür Gündem'e desteğe giden "gazeteciler" tutuklandı. Millet soruyor: PKK yayın organına baskı hizmeti verenler ne zaman tutuklanacak?

Bölücü terör örgütü PKK'nın yayın organı Özgür Gündem'e desteğe koşup eş genel yayın yönetmenliği yapan sözde gazeteciler hakkında "terör örgütünün propagandasını yapmak"tan tutuklama kararı çıktı. Millet soruyor: Peki PKK gazetesini / PKK yayın organını Özgür Gündem'i basanlar, dağıtanlar? Onlara tutuklama ne zaman?

PKK yayın organı Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışmak için başlatılan “Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği” kampanyasına katılarak gazetenin bir günlük yayın yönetmenliği görevini üstlenen isimler hakkında “Terör örgütü propagandası yapmak” suçundan başlatılan soruşturmada mahkemeye sevk edilen Türkiye İnsan Hakları Vakfı Başkanı (TİHV) ve adli tıp uzmanı Prof. Dr. Rasime Şebnem Korur, gazeteci-yazar Ahmet Aziz Nesin ve gazeteci Erol Önderoğlu tutuklandı. Şüphelilerin, gazetenin genel yayın yönetmenliğini üstlendikleri tarihlerde yayımlanan haber içerikleri ve görsellerde, “silahlı terör örgütü PKK/KCK ve alt yapılanmalarının propagandasını yaptıkları” belirtildi.

Nöbetçi İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği’nde görülen davanın tutuklama gerekçesinde, “silahlı terör örgütü PKK/ KCK veya bu örgüte bağlı alt yapılanmaların propagandası mahiyetinde yazılar yazıldığı, örgüt adına suç işleyen, güvenlik güçleriyle çatışan kişilerin övüldüğünün anlaşıldığı”nı belirtildi. Mahkeme, şüphelilerin üzerine atılı suçu işlediği yönünde kuvvetli suç şüphesini gösteren delillerin bulunması, adli kontrol tedbirlerinin bu aşamada yetersiz kalacağı, yüklenen suçun yasada öngörülen cezanın üst sınırı, basın yayın yoluyla işlenmiş olması nedeniyle arttırım sebebinin bulunmasını dikkate alarak tüm şüphelilerin tutuklanmasına karar verdi.

PKK GAZETESİ ÖZGÜR GÜNDEM'İ KİM BASIYOR BİLİNİYOR

Malum PKK gazetesi / yayın organı Özgür Gündem'i kimin bastığı biliniyor.

PKK yayın organı, Başkent'in göbeğinde bir matbaada bugün halen basılmaya devam ediyor ve Türkiye PKK gazetesinin nerede basıldığını, o matbaanın kime ait olduğunu çok iyi biliyor.

"Önce bataklık kurutulmalı" diyen millet "PKKgazetesine baskı hizmeti vermek, Özgür Gündem'i basmak terör örgütünün propagandasını yapmak değil mi?" diyor.

PKK ve gazetesi ile bu gazetenin basıldığı matbaa ve sahipleri arasında nasıl bir ilişki var, bunların da araştırılması bekleniyor.

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum