Yıldırım: Burunlarından fitil fitil getireceğiz

Yıldırım: Burunlarından fitil fitil getireceğiz
Başbakan Yıldırım, haftalık olağan grup toplantısında "Kaynakları millet için kullanmayan yerel yöneticilerden bunun hesabını soracağız, burunlarından fitil fitil getireceğiz." ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisininTBMM'deki grup toplantısında yaptığı konuşmada, ramazan ayının neredeyse yarısının geride kaldığını, sayılı günlerin gelip geçtiğini bildirdi. Yıldırım, "Allah, ramazanı bizden razı eylesin. Yaptığımız ibadetleri, tuttuğumuz oruçları dergahı izzetinde kabul eylesin." diye konuştu.

 

Türkiye'nin meselelerini çözmek için canla başla çalıştıklarını ifade eden Yıldırım, "Bu dönemde hükümetimiz ve bütün kurumlarımızla heyecanla Türkiye'yi daha da büyütmek, daha da ileri götürmek, 2023 hedeflerini gerçekleştirmek için aynı kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

"Nitratlı gübre yerine konacak gübre çalışmaları sürüyor" 

Çiftçilere yönelik desteklerin çeşitli kalemlerde yıl boyunca verildiğine işaret eden Yıldırım, "Küçük küçük miktarları çiftçimiz alıyor ama hiç bir işine yaramıyor. O yüzden de şimdi bir uygulamaya geçiyoruz. Yılda iki sefer, toplu şekilde destek yapacağız." diye konuştu.

Amonyum nitrat gübresinin yasaklandığını hatırlatan Yıldırım, "Çünkü bu katil terör örgütü, üretim ve hasat için lazım olan gübreyi, insanları öldürme makinesi olarak kullanıyor, bunun önüne geçmek için nitratlı gübre üretiminin dağıtımını yasakladık. Bunun yerine konacak gübre çalışmaları da devam ediyor." dedi.

"Yağma yok"

Belediyelere devlet tarafından her türlü kaynağın sağlandığını vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Devletten yol yapmak için, park yapmak için, kanalizasyon yapmak için, sosyal destekler yapmak için parayı alacaksınız; bu kaynakları çeşitli yollarla, hile ile düzenbazlıkla, terör örgütüne aktaracaksınız.Yemezler. En kısa sürede, devletin verdiği kaynakları millet için kullanmayan bu yerel yöneticilerden bunun hesabını soracağız, burunlarından fitil fitil getireceğiz. Bu konuda düzenleme de Meclise gelecek; yağma yok."

"Daha güzel bir gelecek hazırlayacağız"

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yeni merkezleri oluşturduklarını ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"Burada fabrikalar yapılacak. Fabrikaları biz yapacağız, özel sektör işletecek. Ürettikleri ürünleri de belirli bir süreyle biz satın alacağız. Oradaki bütün vatandaşlarımıza, gençlerimize iş, aş imkanı, daha güzel bir gelecek göstereceğiz, gelecek hazırlayacağız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.