Görevi bırakması için talimat gelmiş!

Görevi bırakması için talimat gelmiş!
Gültekin Gencer, görevi bırakması konusunda dernek yönetimine talimat geldiğini söyledi.

Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer daha önce görevi bıraktığını açıklamıştı. İşte Gencer'e bu açıklamayı yaptıran sebepler...

Seçime kadar konuşmama kararı almasına rağmen görevden kaçtığı intibası bırakıldığı ve her türlü karalama, saldırı yapıldığı için açıklama yapma gereği hissettiğini dile getiren Gencer, Antalyaspor'da ilk yöneticilik görevini 1994 yılında Hasan Subaşı döneminde yaptığını anlattı. Bekir Kumbul döneminde de görev yaptığını aktaran Gencer, Menderes Türel ile de çalıştığını söyledi.

Dönemin başbakanı, şimdi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın o süreçte 'Belediye başkanları kulüp başkanlığı değil belediyecilik yapsın' söylemi sonrası kanun çıktığını belirten Gencer, daha sonra yönetimin değiştiğini söyledi. Menderes Türel'in belediye başkanlığı döneminde 80 milyon lira kaynak yarattığını rahatlıkla her ortamda dile getirdiğini ifade eden Gencer, 2008 yılı sonunda da Sedat Peker yöneticiliği bıraktığında, Menderes Türel'in yaptığı açıklamayla belediyecilik yapacağını ve Antalyaspor'a talip olanlara kulübe teslim edeceğini belirttiğini anlattı.

Menderes Türel'in o dönemde yönetime talip çıkmazsa kulübü valiye teslim edeceği yönünde söylemleri bulunduğunu kaydeden Gencer, o süreçte belediye tarafından 5.5 milyon dolar kaynak yaratılarak, Hasan Akıncıoğlu'nun göreve başladığını söyledi. 2004 ve 2008 yılında vergi borcu yapılandırması yapıldığını, belediye kaynaklarından Antalyaspor'a gelir sağlandığını dile getiren Gencer, Hasan Akıncıoğlu'nun görevi bırakmak istediği dönemde belediyeden destek alamadığını ve kulübün 22.5 milyon dolar borcu bulunduğunu anlattı. Geçmişte hem Antalyaspor Anonim Şirketi hem de kulüp derneği başkanının aynı kişi olduğu ve kulübün aile şirketi olarak yönetildiğini anlatan Gencer, başkanlık görevine seçildikten sonra her yıl kamuoyunda seçim söylemleri olduğunu belirtti.

BU SAATTEN SONRA İSİMSİZ KONUŞMANIN ANLAMI YOK

Geçen yıl takımın Süper Lig'e yükselmesinin ardından Menderes Türel'in kendilerinden genel kurul yapmalarını istediğini belirten Gencer, "3 yıllık göreve geldiğimiz için gelen kurul yapmayalım ve 2 yıllık proje hazırlayalım dedik. Menderes Türel başkanımız bizden seçime gitmemizi istedi. Şimdiye kadar biz ne konuştuysak isimsiz konuştuk. Bu saatten sonra isimsiz konuşmanın anlamı yok. Menderes Türel başkan bizzat beni makamında kabul ederek, 'Güven tazele yarından sonra 3-4 maç mağlup olup seyirci üzerine gelirse ben de sahip çıkamam' dedi. Bizden genel kurul istedi. Ben de büyükşehir belediye başkanımızı kırmadım, seçime gittim. Yönetim kurulu olarak heyecanlı ve hırslı yapımız nedeniyle 3 yıllık planlama doğrultusunda Antalyaspor'a talip olduğumuzu söyledim. Ağustos ayında yapılan genel kurulda güven tazeleyerek göreve geldik" diye konuştu.

DERNEK YÖNETİMİNE TALİMAT

Genel kurulda 3 yıllık güven aldıktan sonra dünyanın takip ettiği takım, tanıtımda bir numara olduklarını, ardından Avrupa'da oynayan bir takım hedefine ulaşmaya sıra geldiğini vurgulayan Gencer, şöyle konuştu:

"Dünya markası olma yolunda Avrupa kupalarında oynayarak taçlandırmaya yetecek kadroya sahip olduğumuzu paylaştık. Hedeflerimiz gerçekten çok büyüdü. Güzel şeyler yaptık ama Alanyaspor'un şampiyonluğunu kutladığımız Konya'dan döndüğümüz günde bize telefon geldi. Dernek yönetimi tarafından bizimle görüşülmek istendi. Cumartesi günü sabah başta dernek başkanı Nafiz Tanır olmak üzere Antalyaspor A.Ş'yi temsilen masaya oturduk. 2008'de 'Bundan sonra siyaset işin içinde olmayacak, sivil yönetim olacak' diyenler şimdi 'Biz istediğimiz zaman getirir, istediğimiz zaman göndeririz' zihniyeti geri gelmiştir. Antalya için Antalyaspor için çok acı dönem. Dernek yönetimi kendilerine talimat geldiğini ve görevi bırakmamız istendiğini söylediler. Dernek başkanına görevi bırakmamızı söyleyen kişi büyükşehir belediye başkanımız Menderes Türel. Şehirde dedikodular dolaşmaya başladı. Sayın cumhurbaşkanımız ve dışişleri bakanımızın bizi istemediği, tepeden Ali Şafak Öztürk'ün istendiği, talimatla göreve getirileceği söylemleriyle karşı karşıya kaldık. Her şeyden önce şahsımı Eto'o transferi için tebrik eden Cumhurbaşkanımızın, her şey güzel giderken ne de Bakanımızın bizi istemezlik yapmayacağını bilen kişileriz. Bunun sadece kişilerin kendi düşüncesi olduğunu biliyoruz. Şehrin ayağa kalktığı, futbolun ön planda olduğu yerde Ankara tebrik eder, dur demeyeceğini adımız gibi biliyoruz. Bizim projemiz 3 yıllıktı. Genel kurulun verdiği görev hiçe sayılarak 'dur' dediler. Görevden kaçan biz değiliz."

AKINCIOĞLU'NU DA ELEŞTİRDİ

Gencer, eksi başkanlardan Hasan Akıncıoğlu'nu da eleştirdi. 2013'te Akıncıoğlu'nun görevi bıraktığını, şimdi yönetimde yer alacağı söylemlerine değinen Gencer, kendisi başkan olmadan önce kaybolan cesaretin geri geldiğini ve kendilerine asla verilmeyen belediye desteğinin yeni yönetime vaat edildiği için eski kıskançlıkların su yüzüne çıktığını söyledi. Başkanlık görevini yaptığı süreçte eleştirildiğini anlatan Gencer, kullandığı arabanın hediye edildiği iddialarına tepki gösterdi. 1980 yılından itibaren bizzat siyaset ve ticaretin içinde yer aldığını dile getiren Gencer, 80'li yıllarda Antalya'ya gelen ilk sıfır arabayı alan kişiler arasında bulunduğunu belirtti. Antalyaspor'a başladığında 2 tane ABD markası arabası olmasına rağmen, 8 yaşındaki aracını takas ederek yenilediğini dile getiren Gencer, 60 bin dolar değerindeki arabasının 1 milyon lira olduğu yönünde söylenti yapıldığını aktardı. Kendisine çamur atıldığını savunan Gencer, takas yaptığı arabasının farkını ödemesine rağmen hediye edildiği gibi eleştirilere maruz kaldığını söyledi. Kendisi lüks arabaya binerken bisikleti olmayan kişilerin eleştiri yaptığını söyleyen Gencer, kendisine yönelik belden aşağı saldırıları çok çirkin olarak nitelendirdi. Gencer, hayatında hiçbir futbolcu transferi yapmamış kişilerin menajer ve imza paraları gibi konularda kendisini eleştirdiğini belirtti.

Antalyaspor'u 22.5 milyon dolar borç ve 1250 seyirci sayısıyla devraldığı sürecin ardından 30 Haziran'da yapılacak genel kurul öncesi kulübün 27.5 milyon dolar borcu ve 50 bin 850 Passolig kart sahibi taraftarı olduğunu vurgulayan Gencer, "Şehrin sonuna kadar güvendiği, UEFA hedefleyen kadro devrediyoruz. Kulübü batırdığım iddia edilen saldırılar var. Her şey ortada. Biz hiçbir zaman borcumuz yok demedik ama Antalyaspor'u da olduğu yerden kötü yere götürmedik. Tam tersi iyiye götürdük. 2013'teki borç ve kadroya bakın ve 2016'daki borç ve kadroya bakın" dedi.

BAKAN KILIÇ'TAN ÖZÜR DİLEDİ

Gencer, geçen yıl Antalya'nın yeni stadı hakkında yaptığı basın açıklamasındaki söylemlerinden dolayı Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'tan özür diledi. Stadın devralma işlemi hakkında tepkisini dile getiren Gencer, "O basın açıklamasını ben kendim yapmadım. Benden istendiği için yaptım. Bunu da Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'a aktardım. Bakanımızın bilgilendirilmesi için rica ettim. 2015 yazında sayın genel müdür stadı teslim almamız için Ankara'ya davet etti. Ama Antalyaspor sevdalısı, Antalyaspor aşığı büyükşehir belediye başkanımız, stadyumu kendine alacağını ve bize masrafı çektikten sonra düşük bedelle devredeceğini söylemişti. Bir yıldır bekliyoruz devredilecek diye. Türkiye'de tüm statlar devredildi. Biz maalesef bu zamana kadar valilik tarafından kulübe gelmiş stat kirası olarak borçlanma 1 milyona yakın. Bizden her hafta tüm giderler fatura ediliyor, ödenmediği için de icra işlemi anında valilikten geliyor. Biz prosedür olarak büyükşehir belediyesinin stadı devralamayacağını biliyorduk. Defalarca söylememiz, bürokratların yanlış yönlendirmesi neticesinde 1 yıldır Antalyaspor ve Antalya şehri kendisi için yapılmış statta sadece maç oynamaktan başka bir şey yapamadı" diye konuştu.

BİZE ANTALYA SİYASETİ 'DUR' DEDİ

Gencer, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Biz kaçmadık hiç bir zaman cesaretimizi kaybetmedik. Maddi destek verilmemesine rağmen ve verilecek destekler engellenmesine rağmen yönetim kurulu olarak projelerimizi gerçekleştirerek, gücümüzden hiç bir şey kaybetmedik. Asla görevden kaçmayız. Tek suçumuz Antalyaspor'u futbol şehri yapmamız, dünyaya açılmamız, kurumların milyonlar harcayıp yapamadığını yapmamız, marka değeri olarak herkesin önüne geçmemiz. Bize Antalya siyaseti 'dur' dedi. Başka dur diyen olmadı. Biz her zaman görev verildiği zaman, arz edildiği zaman, Antalya kamuoyu istediği zaman göreve hazırız. Bize dur dendiği için, 30 Haziran'da aday olmamamız istendiği için aday değiliz. Bunun bilinmesini istiyoruz. Görevden kaçacak, görev verildiği andan itibaren almayacak bir yönetim kurul değiliz."

(Ajanslar)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.