Fethullah Gülen’e rekor hapis istemi

Fethullah Gülen’e rekor hapis istemi
İzmir’deki ’askeri casusluk’ soruşturması kapsamında FETÖ/PDY üye olmak iddiasıyla suçlanan, Fethullah Gülen’in bir numaralı sanık olduğu, 25’i tutuklu 68 sanığın ilk duruşmasında bin sayfalık iddianamenin 95 sayfası okundu

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, 2015’te FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik soruşturmada, örgütün yönlendirmesi ve talimatları doğrultusunda, İzmir Askeri Casusluk Davası olarak bilinen davaya ilişkin soruşturma sürecinde, ’taraflı ve kasıtlı usulsüzlükler yapıldığı, zanlıların kamuoyunda itibarsızlaştırılarak devlet bürokrasisi ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) tasfiyesini amaçladıkları’ yönündeki iddialar üzerine operasyon başlatılmıştı. Bu kapsamda geçen yılın sonunda iki ayrı operasyonda, eski İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, KOM Şube Müdürü Mehmet Ali Şevik, mülkiye müfettişleri Ferda İleri ve Ahmet Kaya’nın da aralarında yer aldığı 25 kişi tutuklanmıştı. Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) lideri olduğu iddia edilen Fethullah Gülen’in bir numaralı sanık olarak yer aldığı iddianamede, 25’i tutuklu 68 sanık ’Silahlı terör örgütü kuruculuğu, yöneticiliği, üyeliği, örgüt faaliyetleri kapsamında devlet ve ülkenin bütünlüğünü bozmak, hukuka aykırı kişisel verileri kaydetmek, iftira, kamu görevlisinin resmi evrakta sahteciliği, kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek ve yaymak, özel hayatın gizliliğini ihlal, suç delillerini yok etmek, gizlemek, değiştirmek ve suç uydurmak’ suçları yöneltildi.

İLK GÜNDE 95 SAYFA OKUNDU

Duruşma, İzmir Adalet Sarayı Sosyal Tesisleri Konferans Salonu’nda saat 10.30 itibarıyla başladı. Duruşmaya tutuklu sanıklar, tutuksuz yargılanan bir kısım sanıklar ve mağdur taraflar ile avukatları katıldı. Öğleden önceki oturumda sanık avukatların istekleri dinlendi. Mahkeme heyeti, sanık avukatların isteklerini red etti. Öte yandan, tutuklu sanıkların tutukluluğuna itirazlardan sonra 28 tutukludan 8 tutuklu sanığın tutuksuz yargılanmasına karar verildi. Böylece davada 20 tutuklu sanık 48 tutuksuz sanık yargılanmaya başlandı. Öğleden sonraki oturumda ise bin sayfalık iddianame 2 görevli tarafından okunmaya başlandı. Saat 17.00’a kadar süren duruşmada 95 sayfa iddianame okundu. Okunan iddianamede, davanın bir numaralı sanığı olarak gösterilen Fethullah Gülen için 27 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istendi. Duruşmanın ilk günü saat 17.00’da biterken duruşma yarın kaldığı yerden devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.