Son 66 yılın en sıcak yazı!

Son 66 yılın en sıcak yazı!
Gölgede bile hava sıcaklığının 41 derece ölçüldüğü Adana'da son 66 yılın en sıcak günleri yaşanıyor.

Türkiye, 16 Haziran'da Kuzey Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgasının etkisinde kaldığı için hava sıcaklığı 5 ila 10 derece arttı. Hava sıcaklığının en çok hissedildiği illerin başında ise Adana geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre Adana'da son üç günde ölçülen sıcaklık değerleri son 66 yılın rekorunu kırdı. Verilere göre haziran ayının ortalama sıcaklığı 25.6, ortalama en yüksek sıcaklık ise 31.7, en düşük sıcaklık değerinin ise 20 derece olduğu öğrenildi. Ancak bu yıl özellikle 20-21-21 Haziran günlerinde Adana'da ölçülen sıcaklık değerlerinin 40 ile 41 derece olduğu bunun da ortalama sıcaklık değerlerinin yaklaşık 10 derece üzerinde olduğu tespit edildi. Bu sıcaklık değerini, 2002 yılında 9 haziran günü ölçülen 41.3 derecelik hava sıcaklığının geçtiği de öğrenildi.

65 yaşındaki bir Adanalı vatandaş ise en son çocukluğunda Adana'da bu mevsimde böyle bir sıcak yaşandığını, ondan bu yana ilk kez böyle bir sıcaklık gördüklerini, yanıp kavrulduklarını ifade etti.

Adanalılar sıcaktan korunmak için evden çıkmıyor ya da yayla ile denize gidiyor. Evden çıkanlar da şemsiye almadan sokağa adım atmıyor. Adanalı gençler ise sulama kanallarında boğulma tehlikesine rağmen serinlemeye çalışıyor. Meteoroloji verilerine göre cumadan itibaren sıcaklık değerlerinde düşüş yaşanacak. Haftaya pazartesi gününe kadar sıcaklık 33 dereceye kadar düşecek. Ancak yine haziran ayı en yüksek sıcaklık değerlerinin üzerinde olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.