Demirtaş ve Yüksekdağ’ın fezlekesi savcılığa gönderildi

Demirtaş ve Yüksekdağ’ın fezlekesi savcılığa gönderildi
Milletvekilleri hakkında çıkartılan dokunulmazlık kararı sonrasında fezlekeler savcılıklara gönderilmeye başlandı.

Haklarında bir çok fezleke bulunan HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın fezlekeleri savcılığa ulaştı.

SUÇ İŞLEMEYE TAHRİK ETMEK

 Adalet Bakanlığı,TBMM'den gönderilen dosyalardan, HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, HDPDiyarbakır milletvekilleri İdris Baluken, Sibel Yiğitalp, Ziya Pir, Çağlar Demirel ve Şırnak Milletvekili Selma Irmak hakkındaki 31 fezlekeyi Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi. Başsavcılığa ulaşan fezlekelerde "silahlı terör örgütü üyesi olmak", "terör örgütü propagandası yapmak" ve "suç işlemeye tahrik etmek" suçlarının yer aldığı öğrenildi. Öte yandan, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nda milletvekilleri hakkında 160'ı aşkın fezleke bulunduğu bildirildi.

HER BİRİNE AYRI SORUŞTURMA

Başsavcılıklar her bir fezlekeyle ilgili ayrı soruşturma başlatacak. Dokunulmazlığı kaldırılan bir milletvekili, sadece dokunulmazlık hangi iddia için kaldırılmışsa o iddiadan yargılanacak. Hakkında iddianame hazırlanan ve dava açılanlar yargılanacak. Davalar, isnat edilen suçlara göre görevli mahkemelerde görülecek. Milletvekilliğinin sona ermesi, Anayasa'nın "Milletvekilliğinin Düşmesi" başlıklı 84. maddesinde düzenleniyor. "Milletvekilliğinin, kesin hüküm giyme veya kısıtlanma halinde düşmesi, bu husustaki kesin mahkeme kararının Genel Kurul'a bildirilmesiyle olur" hükmü uyarınca hakkındaki mahkumiyet kararı kesinleşenlerin milletvekilliği, kesin kararın TBMM Genel Kurulu'na bildirilmesiyle düşecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.