Abdülhamid’in Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane'si hayat buldu

Abdülhamid’in Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane'si hayat buldu
Osmanlı son dönem padişahlarından II. Abdülhamid’in yaptırdığı ve tıp okulu olarak hizmet etmesini istediği Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane binası uzun bir aradan sonra gerçek hizmet amacına geri kazandırıldı.

1903'te kurulan Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane binası Osmanlı padişahı II. Abdülhamid tarafından tıp binası olarak inşa ettirilmişti. Bir asırdır çeşitli amaçlarla kullanılan bina bir asır sonra gerçek hizmet amacına geri kazandırıldı.

SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ KURULDU

 Restore edilen binada Sağlık Bilimleri Üniversitesi kuruldu. Üniversite, önümüzdeki yıldan itibaren öğrenci alacak. Eğitim ve araştırma hastanelerindeki akademik kadronun tamamı da bu üniversitenin çatısı altına girecek. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, "Çok farklı sağlık vizyonu ile yola çıktık. Buna benzer bir üniversite ülkemizde de dünyada da yok. Dolayısıyla biz dünyada yeni bir model olarak ortaya çıkmış bir üniversiteyiz" dedi.

OSMANLI'NIN SON ŞAHESERİ

Erdöl, "Osmanlı'nın son şaheser binası burası. Kültür Bakanlığı ile protokol imzaladık. Burada hem sağlık eğitimi vereceğiz. Hem de binanın tarihi sorumluluklarını yerine getireceğiz. Restorasyon devam edecek" diye konuştu. 16 ilden toplam 55 eğitim ve araştırma hastanesiyle işbirliği yaptıklarını belirten Erdöl "Uzmanlık diploması verilen hekimlerin yarısı üniversitelerde, diğer yarısı da bu hastanelerde uygulamalı eğitim alacak. Bu yeni yapılanmayla uzmanlık eğitiminin yarısını karşılayacağız. Böyle farklı, devasa bir üniversite kurulmuş oldu" dedi. Üniversitenin kuruluşunun üzerinden 10 ay geçmeden eğitim kadrosu oluşturdukları anlatan Erdöl "Bu öğrencilerin 200'ü yabancı, 800'ü de bizim öğrencilerimiz olacak. Hedefimiz bine yakın öğrenci almak" diye konuştu.

abdulhamidin_ruyasi_gercek_oldu_1466575783_3481.jpg
 

SAVUNMA ELEMANI YETİŞECEK

Üniversite sağlık alanında dünyada birçok ilke imza atmayı hedefliyor. Prof. Dr. Erdöl "Hedeflerimizden biri tıbbi kimyasal, biyolojik, nükleersavunma amaçlı sağlık elemanı yetiştirmek. Çevremiz ateş hattı halinde. Kimyasal silahlarla saldırılar oluyor. Ülkemize tedaviye geliyorlar. Bu tip hastalıklara karşı tedavi olanaklarını geliştireceğiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum