Akit PKK gazetesine tepkide samimi ise baskıyı durdurur

Akit PKK gazetesine tepkide samimi ise baskıyı durdurur
Akit'ten bölücü terör örgütü PKK ve yayın organına tepkide samimi ise, Özgür Gündem'in baskısını durdurması bekleniyor. Malum, PKK gazetesi Özgür Gündem, Akit patronu Mustafa Karahasanoğlu'na ait matbaada "kiracısı tarafından" basılıyor.

Akit gazetesinin patronu Mustafa Karahasanoğlu'ndan, bölücü terör örgütü PKK ve PKK'nın yayın organına tepkide samimi ise, Özgür Gündem'in baskısını durdurması bekleniyor. Malum, PKK gazetesi Özgür Gündem, Akit'in sahibi Mustafa Karahasanoğlu'na ait matbaada "kiracısı tarafından" basılıyor.

FETÖ'nün hedefindeki MİT TIRLARI'na yönelik yaptığı ihanet haberleri nedeniyle casusluktan yargılanan Cumhuriyet gazetesi Yayın Yönetmeni Can Dündar, PKK yayın organı Özgür Gündem'e desteğe koşarak, şaşırtmadı.

Ancak, bizim mahalleden Akit patronunun bu konudaki tavrı insanı hayretler içerisinde bırakıyor.

PKK gazetesi Özgür Gündem'e eş yayın yönetmenliği yaparak arka çıkan Can Dündar'a tepki gösterenler arasında Akit de yer aldı.

Mustafa Karahasnoğlu'nun sahibi olduğu Akit, sürmanşetten "TESCİLLİ HAİN PKK İLE KOL KOLA" başlığını attı.

Başlık, gerek Can Dündar gerekse Özgür Gündem için bizce de son derece yerinde bir teşhis içeriyordu. Bu noktada Akit'i tebrik ediyoruz.

Lakin, diğer taraftan aynı PKK gazetesinin Akit patronu Mustafa Karahasanoğlu'nun matbaasında basılıyor olması büyük bir tezatlık oluşturdu.

Malum, PKK gazetesi Özgür Gündem Ankara'da, tapusu Akit patronu Mustafa Karahasanoğlu'na ait olan matbaada basılıyor.

Bunun terör örgütünün propagandasını yapmak olduğu gerçeğinden yola çıkarak, Akit patronu Mustafa Karahasanoğlu'na "bu yanlıştan vaz geçin" çağrısında bulunmuştuk.

Karahasnoğlu da, 29 Temmuz 2015 günü, gazetesinden yaptığı açıklamada, PKK gazetesinin basıldığı matbaanın kendisine ait olduğunu kabul etmekle birlikte özetle "Fakat burayı 2017'ye kadar Arslan Güneydoğu Matbaacılık A.Ş.'ye  kiraya verdik, Özgür Gündem'i biz değil kiracımız basıyor" demişti.

İŞTE O AÇIKLAMA

O açıklama noktası virgülüne kadar şöyleydi:

"Arslan Güneydoğu Matbaacılık A.Ş.’nin burayı bizden 5 yıllığına kiraladığını, kira akdinin de 2017 yılında dolacağını belirteyim.  Sonuçta o bahsedilen gazeteleri basan Akit de değil, Dergah Ofset de değil.. Adana, İzmir, Ankara ve İstanbul olmak üzere dört değişik ilde matbaası olan Arslan Güneydoğu Matbaacılık A.Ş.’dir."

(Bu açıklama, Akit'in resmi sitesinde halen durmakta. İsteyen bakabilir.)

Şimdi Akit patronu Mustafa Karahasanoğlu'na soruyoruz:

*Ankara'da, Akit de aynı matbaada basılıyor. Bu durumda, kendi gazetenizi kendi matbaanızda "kiracınıza" bastırıyorsunuz. Bu garipliği nasıl açıklıyorsunuz?

*Kahpe eylemleriyle hemen hergün polisimizi, askerimizi şehit eden terör örgütünün yayın organının baskı işinde pay sahibi olmanız, bu işten para kazanmanız, diğer taraftan da PKK'ya, PKK gazetesine tepki göstermeniz riyakarlık değil mi?

* "Ben değil kiracım basıyor" deyip, işin içinden; terör propagandası sorumluluğundan kurtulmuş mu oluyorsunuz?

*Bunun dinimizdeki yeri nedir? İslam'a, Kur'an-a, Peygamber Efendimiz'in sünnetine göre, bu yaptığınız ne anlama geliyor, hiç düşünüyor musunuz?

* Madem siz değil "kiracınız" basıyor, "kiracınıza" gücünüz, sözünüz yetmiyor mu? Söyleyiverin, durdursun PKK gazetesini basım işini, matbaa sizin değil mi sonuçta? Olmadı, çıkarın "kiracınızı", üç-beş kuruş zarar etmeniz dünyanın sonu değil ya, PKK propagandasına alet olmaktan kurtulmuş olursunuz. (Millet de, Habervaktim.com olarak biz de alkışlar, tebrik eder, "Allah razı olsun" deriz size.)

*Şimdiye kadar bunları hiç düşündünüz mü, bu konuda "kiracınızdan" küçücük bir ricada dahi bulundunuz mu?

* Bunu Cumhuriyet'in patronu yapsa, Hürriyet'in, Sözcü'nün patronu yapsa, Yeni Şafak patronu yapsa, Sabah patronu yapsa, Milli Gazete'nin patronu yapsa, bir medya patronu olarak "kiracım basıyor"u dinler miydiniz?

* SON SORU: "Kiracınız" orada "başka bir takım işler" de yapsa; mesela orayı kumarhaneye, meyhaneye veya kerhaneye çevirse, "Bizi bağlamaz, kiracım yapıyor" mu diyeceksiniz? "Kiracınız"ın o mekanda PKK gazetesi basması ile kumarhane-meyhane-kerhane açması arsında bir fark var mı?

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum