Özgür Gündem'in 'Nöbetçi'si sakınca görmemiş

Özgür Gündem'in 'Nöbetçi'si sakınca görmemiş
Özgür Gündem gazetesinde nöbetçi genel yayın yönetmeni oldukları günlerde, örgüt propagandası yaptıkları için tutuklanan Önderoğlu, Nesin ve Fincancı teröristi öven, şiddeti teşvik eden haberler için “Sakınca görmedik” ifadesini kullandı.

PKK'nın yayın organı Özgür Gündem gazetesinde nöbetçi genel yayın yönetmeni oldukları günlerde kanlı örgütün propagandasını yaptıkları gerekçesiyle tutuklanan Sınır Tanımayan Gazeteciler Türkiye temsilcisi Erol Önderoğlu, Türkiye İnsan Hakları Vakfı Başkanı Şebnem Korur Fincancı ve Nesin Vakfı yöneticisi Ahmet Nesin'in savcılık sorgularında örgütü övüp silahlı kuvvetleri yeren yayınlara sahip çıkıp ilginç değerlendirmeler yaptıkları ortaya çıktı. Önderoğlu'nun ifadesinde terör örgütünün gazetesi Özgür Gündem'i "muhalif basın" diye tanımladığı öğrenildi. Mehmet Baransu'nun avukatı Veysel Ok tarafından savunulan Önderoğlu'nun, muhalif basına destek amacıyla 18 Mayıs günü Özgür Gündem'in nöbetçi yayın yönetmenliğini üstlendiğini belirtti. Erol Önderoğlu ifadesinde "Soruşturmaya konu olan haber içeriklerinde bir sakınca bulunmamaktadır" dedi.

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ KAPSAMINDA

Aziz Nesin'in oğlu Ahmet Nesin ise Özgür Gündem ile dayanışma adına görevi üstlendiğini ifadesinde belirtti. DHKP-C'li bazı teröristlerin avukatlığını üstlenen Ebru Timtik eşliğinde savunmasını yapan Nesin, "Soruşturmaya konu edilen haberler yayın öncesinde konuşulmuştur. Baskıya konulmasında herhangi bir sakınca görmedim" ifadelerini kullandı. Şebnem Korur Fincancı da dayanışma maksadıyla Özgür Gündem'e bir günlüğüne yayın yönetmeni olduğunu belirtti. Açıkça örgüt mensuplarının övülüp kutsandığı, şiddetin teşvik edildiği haberler ve içeriklerden bilgi sahibi olduğunu kaydeden Fincancı, "Başkaldırı, şiddet ve silahlı çatışmaya teşvik niteliğindeki haberler ifade özgürlüğü kapsamında ele alınmalıdır" dedi. Özgür Gündem'de nöbetçi yayın yönetmeni oldukları gerekçesiyle çok sayıda kişi ifade verirken tutuklanan bu üç ismin yayınların arkasında durdukları ve "Sakınca görmedik" şeklinde beyanda bulundukları için haklarında tutuklama istendiği, nöbetçi hakimlikçe de terör örgütü propagandasında ısrarlı oldukları sabit görüldüğünden tutuklandıkları öğrenildi.

TANRIKULU'NDAN ÖVGÜYE DESTEK!

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Önderoğlu, Fincancı ve Nesin'in tutuklanmasıyla ilgili açıklama yaptı. Tanrıkulu açıklamasında tutuklama kararının basın özgürlüğü talep eden herkese verilmiş bir gözdağı olduğunu belirtip, "Bu aynı zamanda gazeteciler ve insan hakları savunucuları arasındaki dayanışmayı kırma girişimidir. Ancak dün gerçekleşen tutuklama kararının, bir gazetenin binasını havaya uçurmaktan hiçbir farkı yoktur! Zira bu ifade hürriyetinin, haber yapma ve yayma hakkının altına konmuş bir dinamittir" dedi.

ajanslar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.