Erdoğan'dan AP Başkanı'na cevap

Erdoğan'dan AP Başkanı'na cevap
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da FSM Üniversitesi'nde konuşma yaptı.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Bundan sonra kendi aldığını kararlarla yüzleşmeye hazır olmanız gerekiyor. Benim sizlerden beklentim iş hayatınızda ülkenize olan sadakatinizi asla kaybetmemenizdir.

Devir hayat boyu eğitimi sürdürme devridir. Eğitiminizi daha ileri taşıyarak Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için katkı vermek zorundasınız.

Hepimiz aynı gemideyiz. Benim gözümden sizler Asım'ın neslisiniz. Bu üniversitesi 6 yılda gerçekten örnek bir kurum haline geldi.

Ecdadın kurduğu vakıfların büyük bölümü başlı başına üniversite olarak hizmet vermiştir. Beştepe'de inşaatı süren külliyemiz, camisiyle, kütüphanesiyle, sergi salonları olacak bir külliyedir.

Bizim amacımız hiçbir zaman kamu kurumların o soğuk duruşunu yansıtacak bir kurum yapmak olmadı. Şu anda içinde bulunduğumuz yer de bir külliye.

ŞİMDİ DE LİSELERİ KAŞIYORLAR

Dün yine birileri güya bize ihtar vermek için bildiri yayınlamışlar. Bakıyorsunuz, kendi milletine söven sözde profesörü, terör örgütüne militanlık eden sözde akademisyenleri, gazetecileri savunuyorlar. Ben buradaki profesörlerimizi, doçentlerimizi, hocalarımı tenzih ederim ama içimizdeki, çuvalın içindeki çürükleri de herhalde görmeyi, onları ifade etmeyi zannediyorum hakkımız olarak görebiliriz. Paralel ihanet çetesinin pençesindeki üniversitelere kayyum atanmasına karşı çıkıyorlar, üniversitelerle yetinmeyip liseleri kaşıyorlar. Orayı halledemediler, şimdi liselere indiler.

Sonra kalkıp bana bizi bu kadar korkutma diyorlar. Ben seni ne korkutacağım. Bu yalanların hangisi korku eseri olabilir? Burada korku yok. Özür dilerim; terbiyesizlik var. Kendilerine buradan diyorum ki "Boş atıp dolu tuttuğunuz gün geride kaldı." Kendi çirkinliğinizin içinde boğulup gideceksiniz.

AP KOMİSYONU BAŞKANI'NA CEVAP

Ey Başkan sen Türk milletini tanımadın daha. bu millet oradan gelecek vizeymiş, geri kabulmuş bunların peşinde değil. Siz şu anda Türkiye'nin peşindesiniz. Eğer Türkiye kapıları açar mülteciler geçerse bizim haliniz ne olur diye düşünüyorsunuz.

İNGİLTERE AB'DEN ÇEKİLMEYECEK

Erdoğan bu çirkin yüzünüzü ortaya koyduğu için çılgına dönüyorsunuz. Biz İngiltere gibi de değiliz onu da söyleyeyim. Bize de sinyal gönderiyorlar 3 bin yılına kadar Avrupa'ya giremez diyorlar. Bizi bir araya geldiğimiz zaman böyle demiyordun Cameron. E ne oldu şimdi? Yarın bizi gerekçe göstererek oradan Avrupa Birliği'nden çekilmeme kararı çıkacak. Türkiye bu değil. Türkiye'ye resmen sene 1963 söz verdiniz. Hala oyalıyorsunuz. Niye oyalıyorsunuz? Söyleyeyim, ey Avrupa siz bizi halkının büyük çoğunluğunun Müslüman olduğu için istemiyorsunuz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.