Mavi Marmara'dan sonra bir ilk!

Mavi Marmara'dan sonra bir ilk!
Türkiye ve İsrail arasında anlaşma sağlandı mı? Yıllar sonra ilk kez İsralli bir milletvekili Türkiye'ye resmi ve kamuoyuna açık bir ziyarette bulunacak. İşte o ziyaretin detayları..

Siyonist Birlik Partisi Milletvekili Ksenia Svetlova, iki ülkeden düşünce kuruluşlarının düzenlediği ortak bir toplantı çerçevesinde cuma günü İstanbul'a gelecek.

Jerusalem Post'un "iki ülke arasındaki ilişkilerinin iyileşmesinin bir işareti" şeklinde yorumladığıhabere göre İsrailli vekil, Kültür Üniversitesi'yle İsrail Bölgesel Dış Politikalar Enstitüsü'nün İstanbul'da birlikte düzenlediği etkinlik çerçevesinde, Türk Dışişleri Bakanlığı'ndan Mesut Özcan'la birlikte açık oturuma katılacak.

Ksenia Svetlova, Jerusalem Post'a yaptığı açıklamada, yıllar sonra Türkiye'ye resmen ve kamuoyuna açık olarak ziyarette bulunan ilk İsrail milletvekili olmaktan memnuniyet duyduğunu bildirdi.

Türkiye-İsrail normalleşmesinin iki ülke ilişkileri, bölge politikaları ve İsrail-Filistin ilişkileri üzerindeki etkisinin ele alınacağı toplantıya, "alçak koltuk krizi" sırasında Türkiye'nin İsrail Büyükelçisi olan emekli büyükelçi Oğuz Çelikkol'un da katılacağı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum