Oktay Vural Meral Akşener'e destek verecek!

Oktay Vural Meral Akşener'e destek verecek!
Dün önemli karar alarak MHP'deki Grup Başkan Vekilliği görevinden istifa eden Oktay Vural'ın muhalif adaylardan Meral Akşener'e destek vererek birlikte hareket edeceği öne sürüldü.

Ankara kulislerinde dün MHP'deki Grup Başkan Vekilliği görevinden istifa eden Oktay Vural'ın Meral Akşener ile birlikte hareket edeceği konuşulmaya başlandı.

VURAL'DAN AKŞENER'E DESTEK

Milliyetçi Hareket Partisi’nde kurultay ve yönetim değişikliği tartışmaları sürerken partinin Meclis’te grup başkanvekilliği görevini yürüten Oktay Vural da muhalefete katıldı. Vural, grup başkanvekilliğinden istifa etti. Oktay Vural’ın Meral Akşener ile birlikte hareket etmesi bekleniyor.

Vural’ın muhaliflerle birlikte hareket edeceği bir süredir MHP kulislerinde konuşuluyordu. Ancak bundan bir süre önce Al Jazeera’nin muhalefete katılacağını iddialarını sorduğu Vural, “Bu konuları konuşmak istemediğini” söylemişti.

Vural’ın bir süredir muhalefete yakın durduğu ancak 19 Haziran Pazar günü yapılan kurultayı, delegenin burada göstereceği iradeyi ve Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin bu kurultayla ilgili yapacağı değerlendirmeyi beklediği öğrenildi. Salı günü grup toplantısından sonra Oktay Vural’ın Genel Başkan Devlet Bahçeli ile bir görüşme yaptığı ve kararını ilettiği öğrenildi.

Oktay Vural’ın muhalefete yakın duruşu ile ilgili gelen bilgiler aylar öncesine dayanıyor. Muhalefet ile Genel Merkez arasındaki tartışmalarda üslubun sertleştiği bir dönemde Vural, sosyal medyada kullandığı ifadelerle soru işaretleri oluşturmuştu.
 
“Ahlakçılık ve şahsiyetçilik ilkelerine aykırı üslupla kadrolarımız arasında fay hatları oluşturma ve derinleştirme tuzağına düşülmeden hareket edilmesi gerektiği açıktır. Bu tartışmaların derinleşmesini geleceğe taşıyamayız. İç tesanüdümüzün kırılgan hale gelmesi, milletimizin güvenini ve umudunu zedeler.”
 
Ancak son olarak konu, Vural’ın milletvekilleri tarafından Genel Başkan Bahçeli’ye destek için hazırlanan bildiriye imza atmadığı iddiasıyla alevlendi. 3 Mayıs tarihinde bu iddiaların sorulması üzerine Devlet Bahçeli ise gazetecileri ortalığı karıştırmakla suçlamıştı.
 
“Oktay bey çok değerli bir kardeşimizdir. Meclis’te beni temsil eden grup başkanvekilidir. Onunla aramızda soğukluk olabilir mi? Nereden çıkartıyorsunuz bunları? Bizi bölmeye çalışıyorsunuz, CHP’yi karmakarışık ediyorsunuz. Şimdi de Pelikan stratejisiyle ortalığı karıştırıyorsunuz. Hiç mi düşünceniz olumlu olmayacak. Basın demek Türkiye’yi inkâr etmek mi demektir?”

Meral Akşener ise bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada “Oktay bey benim çok eski bir arkadaşım. Gerçekten kardeşim gibi gördüğüm bir arkadaşımdır. Özellikle rahmetli eşi Tuğba kız kardeşim gibiydi. Onun için ben Oktay beyi rahat bıraktım. Henüz bir görüşmem olmadı.” demişti.

VURAL NE ANLAMA GELİYOR? 

Parti grubunda bir süredir milletvekillerini dinleyen Oktay Vural’ın beraberinde başka isimlerle muhalefete katılmasının MHP grubunda nasıl bir etki yaratacağı şimdilik bilinmiyor. Ancak Vural, basınla iletişimi genellikle yazılı açıklamalar üzerinden kuran Milliyetçi Hareket Partisi’nin en tanınmış siyasi figürlerinden biri.
 
Uzun süredir Partinin Grup Başkanvekilliğini yürüten Oktay Vural, ilk defa 1999 yılında milletvekili seçilmişti. Vural, MHP’nin koalisyon ile iktidara geldiği hükümette Ulaştırma Bakanlığı da yapmıştı.

Al Jazeera

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum