PKK gazetesi Karayılan'ın ağzından "bilanço" yayınladı

PKK gazetesi Karayılan'ın ağzından "bilanço" yayınladı
Açılım süreciyle palazlanan, son dönemde güvenlik güçlerinin başlattığı operasyonlarla darbe alan terör örgütü PKK, Kürt halkı üzerinde algı operasyonuna girişerek "savaşı biz kazandık" demeye getirdi.

Açılım süreciyle palazlanan, son dönemde güvenlik güçlerinin başlattığı operasyonlarla darbe alan terör örgütü PKK, Kürt halkı üzerinde algı operasyonuna girişerek "savaşı biz kazandık" demeye getirdi.

Bölücü terör örgütü PKK'nın yayın organı Özgür Gündem adlı gazete, Kandil'deki  PKK elebaşlarından Murat Karayılan'ın ağzından sözde bir "bilanço" yayınladı.

PKK gazetesi Özgür Gündem'de "Karayılan'dan 10 aylık savaş bilançosu" başlığı altında yayınlanan sözde bilançoda, özellikle Kürt halkı üzerinde "PKK'nın aslında çok az kayıp verdiği" algısı oluşturulmak istendiği gözlendi. 

Sözde bilançoda, devletin "7600 PKK'lı teröristin öldürüldüğü" bilgisi üzerinde şaibe oluşturmak için Karayılan'ın ağzından "Eğer bu sözü yalan değilse, o zaman bu 7600 kişinin cenazesi nerededir, açıklasınlar. Rakamlar bizim verdiğimiz gibidir, 7600 değil, 721'dir. Onlar yalan söylüyorlar. Herşeyden önce halkımız bunu bilmelidir" denildi.

Sözde bilançoda, PKK kayıplarını gizlemeye, aksi yaşanmış gibi göstermeye dönük şu kahpe ifadeler kullanıldı:

"Düşman namerttir. Savaşçıyla baş edemeyince evleri yıkıyor, şehri yerle bir ediyor ve bundan zarar gören halkımızı sanki bize karşı çıkıyormuş gibi gösteriyor. Hani, halk nerede karşı çıkmış? Halk direniyor."

"YPS Koordinasyonu’nun gün gün tuttuğu bilançonun sonuçlarına göre bu şehirlerin hepsinde yürütülen savaşta çoğunluğu PÖH ve JÖH üyesi olmak üzere toplam 2017 düşman gücünün öldürüldüğü tespit edilmiş."

"Onlar kaybetmiştir. Şehirlere girememiştir; Nusaybin’e, Sur’a, Cizre’ye girememiştir; bu şehirleri yıkmıştır. Eğer o kadar savaşçıysan buyur gel şehre gir de öyle savaş." 

"Mesela savaş uçakları Medya Savunma Alanları’nı vuruyor. Her vurduğunda basında, “Biz şu kadar kişiyi öldürdük” diyorlar. Nereden biliyorsun? Yani bu konuda çok büyük bir yalan var, dezenformasyon var. Psikolojik savaş yürütüyorlar. Bize karşı yürüttükleri savaş sadece silahlarla yürütülmüyor. Aynı zamanda propaganda ile de yürütülüyor. Bugün Kürt halkı tarihinin en güçlü dönemini yaşıyor. PKK en güçlü dönemindedir. Ve Kürdistan’ı işgal eden güçler Kürt halkına karşı en güçsüz dönemlerindedirler. İşgalcilik artık Kürdistan’da yıkılmayla yüz yüzedir. Bu gerçeğin önünü yalanlar ile alamazlar."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum