Göçmen kaçakçılarının geliri 5 milyar dolar

Göçmen kaçakçılarının geliri 5 milyar dolar
Avrupa'ya kaçak yollarla göçmen getiren göçmen kaçakçılarının, geçen yıl 5 milyar dolar civarında para kazandıkları ortaya çıktı.

 

 

 

Merkezi Fransa'nın Lyon kentinde bulunan Uluslararası Polis Teşkilatı (INTERPOL), Avrupa'ya yasa dışı yollarla göçmen getiren şebekelerin, geçen yıl yaklaşık 5 milyar dolar gelir elde ettikleri tahmininde bulundu.

INTERPOL'den yapılan yazılı açıklamada, göçmen kaçakçılarının yakalanıp, yargıya teslim edilmesine yardımcı olunması amacıyla Avrupa vatandaşlarına çağrı yapıldı.

Teşkilatın internet sitesinde, göçmen kaçakçılığı yaptıkları için dünyanın dört bir yanında aranan 11 çete elebaşısının kimlikleri ile birlikte fotoğrafları yayınlanarak, bu kişilerin tanıyan ve yerlerini bilenlerin yerel güvenlik güçlerine ve INTERPOL'e bildirmesi istendi.

Bu çete elebaşları ile birlikte yaklaşık 180 göçmen kaçakçısının yakalanması için üye ülkelerde operasyonların sürdüğü bildirildi.

"GÖÇMEN KAÇAKÇILARININ YAKALANMASI KONUSUNDA ULUSLARARASI İŞ BİRLİĞİ ŞART"

''Göçmen kaçakçılarının yakalanmasının kolay olmadığına'' değinilen açıklamada, ''bu konuda uluslararası iş birliğinin şart olduğu''vurgulandı.

Geçen yıl, Avrupa'ya 1,4 milyon yasa dışı yollarla sığınmacının geldiği tahmin ediliyor.

SURİYELİLERE SAHTE BELÇİKA PASAPORTUNUN BEDELİ KİŞİ BAŞI 12 BİN AVRO

INTERPOL internet sitesinde yer alan ve arananların başında gelen Romanyalı organize suç örgütü lideri Mariana Crucerescu'nun Macaristan ve Avusturya sınırlarından yasa dışı yollarla göçmen sokmak için kişi başına 3 bin avro aldığı tahmin ediliyor.

Bulgar çetesinin elebaşı Kolyo Georgiev Kolev, yine arananların başında geliyor.

Üyelerinin önemli bir kısmı tutuklanan Arnavut şebekenin, Fransa'dan İngiltere'ye botlarla kaçırdığı her bir kişi için 14 bin avro talep ettiğini duyuran Interpol, yine tutuklanan Faslı bir çete liderinin, Suriyelilere sahte Belçika pasaportu temini için kişi başı 12 bin avro aldığını bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.