Çilem Karabulut'tan HDP'ye şok

Çilem Karabulut'tan HDP'ye şok
Figen Yüksekdağ'ın ziyaret ettiği, kendisini fuhuşa zorlayan eşini öldürüp kefaletle serbest kalan Çilem Karabulut bir açıklama yaptı.

 

 

 

Adana'da eşi 33 yaşındaki Hasan Karabulut'u tabancayla vurarak öldürmekten 15 yıl hapis cezasına çarptırıldıktan sonra 50 bin lira kefaletle serbest bırakılan 24 yaşındaki Çilem Karabulut, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın kendisini ziyareti sonrası avukatı ile birlikte açıklama yaptı.

Çilem Karabulut, ziyaret sırasında çekilen görüntülerin siyasi bir amaç uğruna kullanılmasını doğru bulmadıklarını söylerken; avukatı İsa Ayanoğlu ise "Davamızın siyasi bir amaç uğruna lekelenmesine asla izin vermeyeceğiz" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partisinin Adana ve Mersin il örgütünden kadınlarla birlikte dün Çilem Karabulut'u evinde ziyaret etti. Ziyarette çekilen görüntülerin medyada yer almasının ardından bugün Çilem Karabulut ile avukatı İsa Ayanoğlu basın açıklaması yaptı.

1987903c296a8bb3289f4269155800e4_5-cilemjpg.jpeg

"TASVİP ETMEDİĞİMİZ BİR ZİYARET"

Çilem Karabulut'un tahliyesinin çeşitli çevreler tarafından sevinçler karşılandığını belirten Ayanoğlu, "Bunu takip eden süre içerisinde bizim de tasvip etmediğimiz ve uygun bulmadığımız bir olay gerçekleşti. Kendisinin bilgisi olmadan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Çilem'i ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

"TERÖRLE BAĞINI KESMEMİŞ HDP İLE BAĞIMIZ YOK"

Fakat bu olay geçmiş olsun dileklerini aşarak bir siyasi rant sağlama amacına dönüştü. Bizim müvekkilimizin hiç bir siyasi parti ile bir bağı yoktur. Özellikle HDP gibi terörle bağını kesmemiş bir partiyle ne Çilem'in, ne ailesinin bir ilgisi bulunmamaktadır. Oysa kamuoyuna orada çekilen görüntüler öyle bir yansıtıldı ki, sanki Çilem ve ailesi HDP'li bir aile ve eş genel başkanı sahip çıkıyormuş gibi lanse edildi. Kamuoyuna bu şekilde yansıtılmasını doğru bulmuyoruz" diye konuştu.

Davalarının bir ceza davası olduğuna dikkat çeken Ayanoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yargılamanın siyaset mecrasına çekilmesine asla izin vermeyeceğiz. Herhangi bir siyasi parti bu olayın üzerinden prim yapma gayretine girmemelidir. Her olaydan her acıdan bir siyasi rant elde etme çabası var. HDP'lilerin davranışlarını da bu anlamda doğru bulmuyorum.

Oraya gelerek kimliği bile belli olmadan görüşme yaptıktan sonra. 'Biz görüntü almayacağız. Sadece geçmiş olsuna geldik' şeklinde sözler söyledikten sonra görüntü alarak bunu siyasi bir şova çevirmeleri bizim açımızdan kabul edilebilir bir davranış değildir. Müvekkilin bu görüntüler sebebiyle adeta bir linç kampanyasına tutulmasını doğru bulmuyoruz."

"BİZİM HİÇ BİR ŞEKİLDE İLGİMİZ YOKTUR"

Tahliyeden sonra çok fazla ziyaretçi kabul ettiklerini anlatan Çilem Karabulut ise şöyle konuştu:

"Kimin nerden ve nasıl geldiğini bilmiyoruz. Çok fazla ziyaretçimiz oldu. Biz gittikten sonra öğrendik. İçerde hiç bir şekilde görüntü ve fotoğraf alınmasını istemiyoruz dedik. Bu olay sonrası tedirgin olduk. Ailem ve benim hiç bir şekilde siyasetle ve siyasi partilerle işimiz yok.

Özgürlüğü yaşayayım derken böyle tepki almam inanın hiç hoş şeyler değil. Bizim hiç bir şekilde ilgimiz alakamız yoktur. Haberimiz olmadan gelmişlerdir. Siyasi bir amaç için kullanmaları bizim hoşumuza gitmedi kabul etmiyoruz."

"KORUMA TALEP EDECEĞİZ"

Tahliye sonrası tehdit aldıkları iddialarını sorması üzerine Çilem Karabulut, 2-3 gündür böyle iddialar olduğunu söyleyerek, "Bana korkmamam için söylememişler. Ben dün öğrendim. Bu konu ile ilgili de koruma talep edeceğiz. Hala korkum var. Eşim öldü diye korkular bitmedi. Onun ailesi yakınları var. Onların acısı da taze, acılarına hep saygı duydum" dedi.

Ayanoğlu ise Çilem'in cezaevinde olduğu dönemde ailesinin oturduğu evin önüne el bombası atıldığını, ancak atan kişilerin halen belirlenemediğini hatırlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.