Ramazan Bayramı ne zaman? Tatil kaç gün 2016

Ramazan Bayramı ne zaman? Tatil kaç gün 2016
Ramazan Bayramı bu sene ne zaman en çok merak edilen sorular arasında yer alıyor. 2016 Ramazan ayı Haziran yani bu ay idrak ediyoruz. Peki, Ramazan Bayramı ne zaman, tatil kaç gün oldu. İşte konuyla ilgili detaylı bilgiler...

Ramazan Bayramı'na kısa bir süre kaldı. Müslüman alemi için en değerli ay olarak nitelendirilen Ramazan ayının gelmesi ile birlikte "2016 Ramazan Bayramı ne zaman? Bayram tatili kaç gün olacak?" sorularının yanıtları merak konusu oldu. Sizler için hazırlamış olduğumuz bu haberde Ramazan Bayramı ve tatil süresi ile ilgili detaylara yer vereceğiz...

2016 Ramazan bayramı Arefesi Pazartesi gününe denk geliyor. Ramazan bayramı ise 5 Temmuz Salı günü başlayıp 7 Temmuz Perşembe günü bitiyor. 2016 yılında uzun bir Ramazan bayramı tatili beklerken ilk resmi açıklama geldi.

Başbakan Binali Yıldırım kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların 4 Temmuz Pazartesi günü yarım gün ve 8 Temmuz Cuma günü tam gün idari izinli sayılmasına ilişkin genelgeyi imzaladı.

 Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların 4 Temmuz Pazartesi günü yarım gün ve 8 Temmuz Cuma günü tam gün idari izinli sayılmasına ilişkin genelgenin Yıldırım tarafından imzalandığı bildirildi.

2016 Ramazan Bayramı Ne Zaman?

1 TEMMUZ 2016 CUMA Kadir Gecesi

6  HAZİRAN 2016 PAZARTESİ GÜNÜ RAMAZAN'IN BAŞLANGICI
4 TEMMUZ 2016 PAZARTESİ RAMAZAN BAYRAMI AREFESİ
5 TEMMUZ 2016 SALI GÜNÜ RAMAZAN BAYRAMI- 1.Gün
6 TEMMUZ 201 ÇARŞAMBA RAMAZAN BAYRAMI- 2.Gün
7 TEMMUZ 2015 PERŞEMBE RAMAZAN BAYRAMI-3.Gün

Müslümanların iki büyük bayramından biri. Ramazan ayında tutulan bir aylık orucun bitiminde Şevval ayının ilk üç günü müslümanların bayram günleridir. Ramazan bayramına, o gün fıtır sadakası verilmesinden dolayı "Fıtır bayramı" adı da verilmektedir.

RAMAZAN BAYRAMI HAKKINDA

 Resulullah (s.a.s) Medine'ye hicret ettiği zaman Medinelilerin eğlenip neşelendigi iki bayramları vardı. Hz. Peygamber Medinelilere özgü olan, cahiliye izleri taşıyan bu bayramların yerine bütün müslümanların sevinip eğleneceği İslâm'ın iki bayramını onlara haber verdi: "Allahu Teâlâ size, kutladığınız bu iki bayramın yerine, daha hayırlısını, Ramazan bayramı ile Kurban bayramını hediye etti" (Sünen-i Ebû Dâvud, Salat, 239). Bayram, Ramazan çıkıp bayramın başladığı Şevval hilalini görmekle, havanın bulutlu olması durumunda da Ramazan'ı otuz gün tutmakla başlar. Ramazan'ın yirmi dokuzunda hilal görünürse, ertesi gün Şevval'in biridir ve bayram yapılır (Sünen-i Ebû Dâvud, 3/306).
 
Ramazan bayramı, bir aylık oruçtan sonra yeme-içmenin ve her türlü helal nimetten yararlanmanın mübah olduğu; müslümanların eğlenip birbirlerini ziyaret ettikleri, hediyeleştikleri; çocuklarin, fakirlerin ve kimsesizlerin sadaka verilerek sevindirildiği; kısaca İslâmî kardeşliğin toplumun her kesiminde canlı olarak yaşandığı; bütün bunlarla birlikte Allah'a karşı da sorumluluklarının bilinciyle topluca namaz kılıp birbirine nasihat ettikleri sevinç günleridir. Ramazan bayramında yapılması vâcib olan fıtır sadakası vermek, bayram namazı kılmak gibi ibadetlerin yanında sünnet, müstehab olanları da vardır. Ramazan'ın ilk gününde oruç tutmak ise haramdır.

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ TURİZMCİLERİ SEVİNDİRDİ!

Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olarak açıklanması ve 200 ile üzerinde koltuk sayısına sahip charter uçaklara verilen desteğin artırılması, turizm sektörü temsilcilerinin yüzünü güldürdü.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı tatilinin erken açıklanmasını turizm sektörü açısından çok olumlu bulduğunu söyledi. 
Tatilin erken açıklanması ve 9 gün olmasının turizm sektörünün talebi olduğunu belirten Ayık, "Çünkü insanlar erkenden planlarını yapabilecek ve kendilerine uygun tesisi seçme şansı olacak. İnşallah 9 günlük periyotta tesislerimizde arzu edilen doluluklara ulaşılacak. Yerli turistin sektöre ciddi bir hareketlilik sağlayacağını düşünüyorum." diye konuştu. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.