Kılıçdaroğlu: Siyaseti bırakırım

Kılıçdaroğlu: Siyaseti bırakırım
Kemal Kılıçdaroğlu, SSK genel müdürü olduğu zamanlarda 'yolsuzluğu görmezden geldi' eleştirilerine iddialı bir açıklamayla cevap verdi.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sosyal Sigortalar Kurumu Genel Müdürlüğü yaptığı döneme ilişkin kendisine yöneltilen eleştirilere dair, "(SSK'daki) Denetimlerde şöyle bir cümle; 'Yapılan şu yolsuzlukta Kemal Kılıçdaroğlu'nun kusuru vardır' veya 'Şu yolsuzluğu Kemal Kılıçdaroğlu kapatmıştır' veya 'Şu yolsuzluğu görmezlikten gelmiştir' diye bir cümle çıkarın siyaseti bırakırım. Böyle bir cümleyi yıllar yılı aradılar ama hiç bulamadılar." dedi.

Kılıçdaroğlu, Haber Türk televizyonunda canlı yayında Habertürk Genel Yayın yönetmeni Veyis Ateş'in sorularını yanıtladı.

SSK ELEŞTİRİLERİNİN HER DOĞRULARI VAR HEM YANLIŞLARI VAR

AK Partinin kendisini "SSK’yı batırdı", "Kılıçdaroğlu, SSK Genel Müdürüyken eczaneden ilaç alamazdınız, sabah ezanında sıraya girerdiniz" şeklinde eleştirildiğinin anımsatılması ve değerlendirmesinin sorulması üzerine, Kılıçdaroğlu, bu söylemin hem doğruları var hem yanlışları bulunduğuna dikkati çekti.

O dönemde SSK hastanelerinde olağanüstü yığılmalar bulunduğunu çünkü devletin ek yatırımlara izin vermediğini anlatan Kılıçdaroğlu, özel hastanelere SSK'nın her dönem hasta gönderdiğini ancak hastanelere sevkle gidildiğini anlattı.

Daha sonra devlet hastaneleri ve üniversite hastanelerine sevk almadan gidilmeye başlandığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Bu bir siyasi tercihti. O dönemin siyasi tercihi öyleydi, bu dönemin siyasi tercihi budur." dedi.

Denetlenen kurumların başında SSK'nın geldiğini, Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu, Başbakanlık Teftiş Kurulu, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu ve TBMM KİT Komisyonunun SSK'yı denetlediğini kaydeden Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

SİYASETİ BIRAKIRIM

"Bütün bu denetimlerde şöyle bir cümle; 'Yapılan şu yolsuzlukta Kemal Kılıçdaroğlu'nun kusuru vardır' veya 'Şu yolsuzluğu Kemal Kılıçdaroğlu kapatmıştır' veya şu yolsuzluğu görmezlikten gelmiştir' diye bir cümle çıkarın, siyaseti bırakırım. Böyle bir cümleyi yıllar yılı aradılar ama hiç bulamadılar. Kurumun finans açığı verdiği doğrudur ama 'Kurum zarar ediyor' demek yanlıştır. Çünkü devlet zarar etmez. Finansman açığı olabilir mesela Ziraat Bankasının, diğer kurumlarını açığı olabilir, bunlar sosyal sigorta kurumlarıdır, insan odaklı kurumlardır. Dünyanın bütün ülkelerinde bu kurumlar açık verirler. Benim dönemimdeki açık 2 milyardı, şimdi 18 milyar. Ama dikkat edin 'Niye 18 milyar oluyor' diye ben eleştirmiyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum