Emre Mor hangi takımı tutuyor?

Emre Mor hangi takımı tutuyor?
2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda gösterdiği performansla göz dolduran genç oyuncu, Uşak'ın Sivaslı ilçesinde yaşayan akrabalarının gururu oldu.

Türk futbolunun yeni yıldız adayı olarak gösterilen 19 yaşındaki Emre Mor, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki performansıyla Uşak'ta yaşayan akrabalarını da gururlandırdı.

Şampiyonada Çek Cumhuriyeti karşılaşmasındaki mücadelesiyle sosyal paylaşım sitelerinde adından en fazla bahsedilen kişi haline gelen milli futbolcu Emre Mor'u Uşak'ın Sivaslı ilçesine bağlı Tatar Kasabasında yaşayan dedesi, babaannesi ve amcası da yakından takip ediyor.

Danimarka'da çalışıp emekli olduktan sonra memleketine dönen amca Özay Mor, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Emre Mor'un yeşil sahada sergilediği performansı gururlanarak takip ettiklerini söyledi.

Çocukluğundan bu yana "top delisi" olan Emre'nin büyük bir futbolcu olacağını henüz 5 yaşındayken tahmin ettiklerini dile getiren Özay Mor, Emre'nin çocukken çok hareketli olduğunu, Danimarka'da oynadığı kulüpte disiplinle çalıştığını ifade etti.

"Kulüpte maçları, antrenmanları olurdu, biz 'gitme' dediğimiz zaman ortalığı ayağa kaldırır, camları aşağı indirirdi." diyen Özay Mor, şöyle konuştu:

"İyi bir futbolcu olacağını o zamandan anlamıştık. Topla yatar topla kalkardı. Antrenörleri onun bir cevher olduğunu söylerdi. Her zaman, bir gün ünlü futbolcularla forma giyeceğini ve bizim de onu televizyondan izleyeceğimizi söylerdi. Tabi biz bu kadarını beklemiyorduk. Ama şu anda televizyondan maçlarını izleyerek gurur duyuyoruz."

Ronaldo posterleri

Almanya Bundesliga takımlarından Borussia Dortmund'a transfer olan Emre Mor'un Galatasaray taraftarı ve Cristiano Ronaldo hayranı olduğunu söyleyen Özay Mor, "Emre'nin idol olarak gördüğü futbolcu Cristiano Ronaldo'ydu. Odasına girdiğimiz zaman Ronaldo'nun posterlerinden duvar gözükmezdi." ifadelerini kullandı.

Yeğeninin her yıl kendilerini ziyaret için Uşak'a geldiğini, motosiklete binmeyi sevdiğini, arada halı saha maçı yaptığını anlatan Özay Mor, Emre'nin çocukluğuyla ilgili basında yetimhanede büyüdüğü yönünde yanlış haberlerin yer aldığını belirtti. Bu haberlerin kendilerini çok üzdüğünü ifade eden Özay Mor, "Emre hiçbir zaman yetimhanede kalmadı. Basında çıkan haberlerde, 'Emre yetimhanede büyüdü', 'çocukken babası hapishaneye girdi, annesi Emre'yi terk etti' gibi söylentiler geçiyor. Bunların gerçek bir yanı yok. Emre'nin annesi ve babası her zaman onun yanında oldu. Bizde yetimhaneye düşecek çocuk yok. Babası bir sene cezaevinde yattı, bir ayrılık yaşadılar o da bitti." şeklinde görüşlerini aktardı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.