Ebru Gündeş'e zorla getirme kararı!

Ebru Gündeş'e zorla getirme kararı!
Kaçak yalı davasında mazereti kabul görmeyen Ebru Gündeş zorla mahkemeye getirilecek.

 

Mahkeme, kaçak yalı davasında Ebru Gündeş'in sağlık mazeretini kabul etmedi ve zorla getirme kararı verdi. Reza Zarrab'ın ise kaçak yalı davasına ilişkin dosyasının İngilizce'ye çevrilip ABD'de ifadesi alınacak!

Ebru Gündeş ve Reza Zarrab'ın kaçak yalı davasında bugünkü duruşmada her iki isim için de zorla getirme kararı çıktı. Bugün Beykoz 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, duruşmaya sağlık gerekçeleriyle mazeret göstererek katılmayan Ebru Gündeş'in mazereti Mahkeme Heyeti tarafından reddedildi ve bir sonraki duruşmaya zorla getirlimesine karar verdi.

REZA ZARRAB'IN İFADESİ ABD'DE ALINACAK!

Daha önce de aynı dava için hakkında zorla getirme kararı bulunan Reza Zarrab'ın ise ABD'de serbest kalması halinde zorla getirme kararı uygulanacak. Öte yandan mahkeme, kaçak yalı davası dosyasının İngilizce'ye çevrilerek ABD'ye gönderilmesine ve Zarrab'ın ifadesinin ABD'de alınmasına da karar verdi.

Ebrü Gündeş ve Reza Zarrab'ın Kaçak Yalı davası nedir?

Kanlıca’da, biri kendisine, biri de eşi Ebru Gündeş’e ait ikiz yalılarda kaçak kat ekleyip, dışarıdan asansör yaptırdığı iddiasıyla, “Kültür ve tabiat varlıklarını koruma kanununa muhalefet” suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Rıza Sarraf (Reza Zarrab) hakkında, daha önce de duruşmaya mazeretsiz gelmediği için zorla getirme kararı çıkarılmıştı. Ebru Gündeş’in Batum konseri ise mazeret sayılmıştı. 
 
Rıza Sarraf ve sanatçı eşi Ebru Gündeş hakkında Kanlıca’daki tarihi Mehmet Arif Bey yalılarında mevzuata ve koruma ilkelerine aykırı biçimde tadilat yaptıkları iddiasıyla açılan davada yalıların tadilat iznini alan diğer sanık inşaat mühendisi Hakkı Süha Gökdemir de katılmıştı. Gökdemir savunmasında, yalıların tadilatı için Rıza Sarraf ile görüştüğünü ve Boğaziçi İmar Müdürlüğü’ne başvurarak tadilat izni aldığını vurgulamıştı. 
 
Kanlıca’da, Osmanlı Dönemi’nde inşa edilen ve 1970 yılında, Kültür ve Turizm Bakanlığı Envanterine ‘2. Derece Tarihi Eser’ olarak işlenen tarihi Kanlıca Mehmet Arif Bey Yalısı’ndaki tadilatla ilgili soruşturmayı yürüten Beykoz Cumhuriyet Savcılığı, Reza Zarrab, Ebru Gündeş ve inşaat mühendisi Hakkı Süha Gökdemir hakkında, “Kültür ve tabiat varlıklarını koruma kanununa muhalefet” suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.