İstanbul'da Metrobüs sapığı aranıyor

İstanbul'da Metrobüs sapığı aranıyor
İstanbul'da Toplu taşımalardaki taciz vakalarına önceki gün bir yenisi daha eklendi. Metrobüs'te yaşanana bu iğrenç olayda neler yaşandı?

Twitter üzerinden toplu taşımalardatacizde bulunan ve çektiği görüntüleri yayınlayıp müstehcen paylaşımlar yapan şahsın bulunması için sosyal medya üzerinden dün gece itibarıyla şikâyetler yükselmeye başladı.

TACİZI ÇEKİP PAYLAŞIYOR

Her gün 1 milyona yakın insanın yolculuk yaptığı metrobüste adeta virüs gibi yayılan 2 bini aşkın takipçisi bulunan bu sapık, oturan veya ayakta yolculuk eden kadınların yanına gidip cinsel tacizde bulunuyor ve bu anları da videoya çekiyor. İşte bu videolar sosyal medyada çığ gibi yayılınca vatandaşlar da harekete geçti. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı İnternet Bilgi İhbar Merkezi’ne şikâyet için kampanya başlatan vatandaşların şikâyetinin ardından hesap askıya alındı ama İstanbulluların korkulu rüyası olan bu şahıs hâlâ elini kolunu sallayarak geziyor.

‘EMNİYET ACİLEN HAREKETE GEÇMELİ’

Avukat Aydeniz Asilbah Tüskan olayla ilgili emniyetin acilen harekete geçmesi ve suçluyu yakalaması gerektiğini söyleyerek, “Ceza Kanunu’na göre hem bilişim hem taciz hem tecavüze yeltenme gibi farklı suçlardan yargılanması gerek. Tacizi alenileştiriyor. Bir an önce takibe alınıp yakalanmalı. Hemen tutuklanmalı. Şikâyetçi taraf olmasa da bu bir kamu davasıdır artık. Emniyet vakit kaybetmeden gerekeni yapmalı” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.