Necip'ten sonra Serdar Aziz'i istiyorlar!

Necip'ten sonra Serdar Aziz'i istiyorlar!
Kosova Milli Takımı Teknik Direktörü Albert Bunjaki, Necip Uysal dışında Serdar Aziz, Blerim Dzemaili ve Adnan Januzaj gibi isimlerinde radarlarında olduğunu söyledi.

Dünya Kupası elemelerinde FIFA tarafından Türkiye'nin grubuna yerleştirilen Kosova, dev transfer hamlesi için EURO2016'nın sona ermesini bekliyor. Skorer'e konuşan teknik direktör Albert Bunjaki, FIFA'nın vereceği özel izinle şu an başka takımların formasını giyen bir çok oyuncunun Kosova Milli Takımı'na geçeceğini söyledi.
 
Galatasaraylı Blerim Dzemaili dışında, İsviçre forması giyen oyunculandan Shaqiri, Xhaka ve Behrami'nin yanı sıra Belçika'dan Adnan Januzaj, Arnavutluk'tan Lorik Cana gibi bir çok ismin kadrajlarında olduğuna dikkat çeken deneyimli teknik adam Türkiye'den de ilgilendikleri isimler olduğu itiraf etti. Daha önce açıkladığı Beşiktaşlı Necip Uysal'ın dışında futbolcular da bulunduğuna dikkat çeken Bunjaki şunları söyledi:

"Necip Uysal'ı istiyoruz ancak sadece bununla sınırlı değil. Türkiye'den Kosova forması giymeye hakkı olan daha çok sayıda oyuncu olduğunu düşünüyoruz. Serdar Aziz'in de Kosova forması giymesini isteriz. Eğer Kosova'da oynamasının önünde engel yoksa bu yönde bir girişimde bulunabiliriz. Türkiye Futbol Federasyonu ve oyuncunun kendisiyle görüşmemiz gerekecek. Ancak tüm bunlar için öncelikle EURO 2016'nın sona ermesini bekliyoruz."
 
'Türkiye bizim için özel olacak'

FIFA'nın kendilerini 2018 Dünya Kupası elemelerinde Türkiye'nin bulunduğu I Grubu'na yerleştirmesiyle ilgili de ilk defa konuşan Kosova hocası şunları söyledi: "Çok zor bir gruba düştük. Bizim için ölüm grubu diyebilirim. Biz H Grubu'na yerleştirilmeyi tercih ederdik. Ancak UEFA zorunlu bir tercihte bulundu. Çünkü H Grubu'nda Kosova'yı ülke olarak tanımayanlar yer alıyordu. Eğer o gruba verilsek, oradaki takımlarla oynayacağımız maçlarda sıkıntı çıkabilirdi.

Elemelerde çok güçlü bir takım olacağız. Bir çok önemli oyuncu milli takımlarını bırakarak Kosova forması giymeye başlayacak. Bu yüzden iddialıyız. Türkiye ile aramızdaki maçlar ise bizim için çok özel bir anlam ifade edecek. Çünkü bize tanınmaz sürecinde önemli destekleri oldu. Kasım ayında ilk kez karşı karşıya geleceğiz ve aramızdaki buluşmalar kardeşlik havasında geçecektir. Belki özel bazı seremoniler de gerçekleştirebiliriz. Bu maçları sabırsızlıkla bekliyoruz."

(Skorer)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.