Somali'de militanlar otele saldırdı

Somali'de militanlar otele saldırdı
Somali'de bir otele ilk önce intihar saldırısı düzenlendi, ardından militanlar otelin içine girdi...

Somali'nin başkenti Mogadişu'da düzenlenen bombalı saldırıda 4 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

Somali Güvenlik Kuvvetlerinden yapılan açıklamada, bir canlı bombanın otelin giriş kapısında bomba yüklü aracı infilak ettirdiği, olayda 4 kişinin hayatını kaybettiği belirtilerek, saldırıda rehin alınan otel müşterileri de bulunduğu bildirildi.

Öte yandan, AP'nin güvenlik kuvvetleri ve görgü şahitlerine dayandırdığıhaberde 11 kişinin yaralandığı bilgisine yer verilerek, patlamanın ardından silah sesleri duyulduğu kaydedildi.

Güvenlik kuvvetleri yetkililerinden Yüzbaşı Mohamed Hussein, otelin dışında 4 cansız bedene ulaşıldığını aktararak, cansız bedenlerin sivillere ait olabileceğine işaret etti.

Güvenlik güçlerinin Nasa-Hablod Oteli'nde mevzilenen saldırganlarla çarpıştığını anlatan Hussein, saldırganların binadaki yıkılmış duvarların arkasına mevzilendiğini ve silahlı çatışmanın hala sürdüğünü söyledi.

Saldırganların müşterileri rehin aldığını belirten Hussein, otelin çatısında saldırgan gruba ait keskin nişancıların mevzilendiğini, bir kısmının ise ikinci kata yerleşerek, güvenlik kuvvetlerinin ulaşmasını engellemek için el bombası ve makineli tüfek kullandığını bildirdi.

Hussein, iki saldırganın güvenlik kuvvetlerince etkisiz hale getirildiğini, kaç kişinin rehin aldığının ise bilinmediğini kaydetti.

Patlamadan kurtulan görgü şahidi de ifadesinde, "Saldırganlar, gördüğü herkese ateş açıyordu, rastgele herkese ateş ediyorlar. Ben arka kapıdan kaçtım." dedi.

Olay yerine gelen ambulans şoförü Yusuf Ali de saldırının düzenlendiği otelden 11 yaralıyı çıkardığını dile getirerek, "Çıkardıklarımın çoğu çapraz ateşte kalmıştı." ifadesini kullandı.

Otelde kaç saldırgan ve müşteri bulunduğu bilinmiyor. Saldırının sorumluluğunu üstlenen bir açıklama yapılmadı.

Olayda ölü ya da yaralıların sayısının artmasından endişe ediliyor.

Mogadişu'daki Mekke-i Mukerreme Caddesi'nde haziran ayının ilk haftasında da hükümet yetkililerinin kaldığı Ambbasador Otel'e bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmişti. Bir intihar eylemcisinin kullandığı aracı otelin girişinde patlatması sonucu 11 kişinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin yaralandığı bildirilmişti.

Olayın ardından silahlı grubun binaya girerek bazı müşterileri rehin aldığı, saldırganlar ile güvenlik görevlileri arasında çatışma çıktığı belirtilmiş, saldırıyı terör örgütü Eş-Şebab üstlenmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.