2016 LYS puan hesaplama robotu

2016 LYS puan hesaplama robotu
LYS puan hesaplama detaylarına haberimizden ulaşabilirsiniz. LYS maratonu yarın sona erecek. 2016 LYS puan hesaplama detayları haberimizde....

Üniversiteye girişte ikinci aşama sınavı olan LYS maratonu devam ediyor. Adayların 18-19 Haziran'da girdiği LYS-1 ve LYS-4'ün ardından, bugün Sabah fen bilimleri sınavı LYS-2, öğleden sonra ise yabacı dil sınavı LYS-5, 26 Haziran Pazar günü ise edebiyat-coğrafya sınavı LYS-3 yapılacak.

LYS PUAN HESAPLAMA ROBOTU İÇİN TIKLAYINIZ

LYS sonrası öğrencileri şimdide puan hesaplama ve tercih heyecanı sardı. LYS soru ve cevaplarının açıklanmasının ardından tüm öğrenciler puan hesaplaması yapmakta. Peki, LYS puan hesaplamanasıl yapılır? Okul Başarı Puanı (OBP) nasıl hesaplanır?

Her ders için yapılan ayrı sınavda bir standart puan hesaplanacaktır. Adayların testlerde verdikleri doğru ve yanlış cevaplara göre doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten almış olduğu ham puan bulunacaktır. Son sınıfta okumakta olan tüm adayların ilgili testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacaktır. Hesaplanan standart puanlar ders ağırlıkları kullanılarak ağırlıklı LYS puanları (ALYS) hesaplanacaktır.
 
LYS Maratonunda kalan sınavlar
 
LYS-2(Fen Bilimleri):  25 Haziran 2016 (Cumartesi), 10.00
 
LYS-5(Yabancı Dil) 25 Haziran 2016 (Cumartesi), 14.30
 
LYS-3(Edebiyat-Coğrafya): 26 Haziran 2016 (Pazar), 10.00
 
LYS tercihleri 26 Temmuz-2 Ağustos'ta yapılacak
 
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) tercihleri, 26 Temmuz-2 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek.
 
ÖSYM'nin sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki resmi hesabında yer alan bilgiye göre, 18-19 Haziran ve 25-26 Haziran tarihlerinde yapılacak LYS'nin sonuçları, 18 Temmuz'da açıklanacak.
 
Adaylar LYS tercihlerini ise 26 Temmuz-2 Ağustos tarihlerinde yapabilecek.

LYS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIYOR?

LYS sonuçları açıklandığında öğrenciler üniversite eğitimi için tercih yapmak zorundadılar. Tercih dönemi LYS sonuçlarının açıklanmasından sonra kısa bir süre içerisinde başlamaktadır. LYS sonuçlarına ilişkin ayrıntılı bilgiler haberimizde mevcuttur.

Her yıl düzenli olarak ülke genelinde yapılan üniversite sınavları bazı alanlarda platform değişiklikleri yaparak öğrencilerden daha iyi sonuç almayı hedeflenmiştir. Gereken tüm araştırmaların yapılması sonucunda yaklaşık olarak son altı yılda aynı sınav sistemi ülkemizde yapılmaktadır. Yapılan bu üniversite seçme sınavının ardından vatandaşlar kendi ilgi ve yeteneklerine göre mesleki eğitimlerini alabilmek için gerekli olan şehre ve üniversiteye giderler. Her ne zaman olursa olsun vatandaşlar gerçekleştirmek zorunda oldukları işlem kolaylıkları için genel olarak sahip olmaları gereken nitelikler için bu lisans eğitimi şarttır. Lise eğitiminin son sınıfında bu sınava katılım hakkına sahip olurlar. Ayrıca bu sınava her on sekiz yaşını dolduran bireyler bu sınavdan kolayca hizmet alabilirler. Mart ve haziran aylarında iki oturum şeklinde yapılan bu sınava Yükseköğretime Geçiş Sınavında başarılı olan (barajı geçen öğrenciler) kolay bir şekilde diğer ikinci sınav olan Lisans Yerleştirme Sınavına katılım da bulunabilirler. Kısaca LYS adı verilen bu sınava her yıl ortalama üç milyon öğrenci katılımda bulunur.

2016 LYS-2 FEN BİLİMLER SORU VE CEVAPLARI

2016 LYS maratonu üçüncü oturum bugün yapıldı. Peki LYS-2 soruları bu sene kolaymıydı , yoka zor muydu? LYS FEN Bilimler soru ve cevapları, LYS Fizik soru ve cevapları, LYS Kimya soru ve cevapları, LYS Biyoloji soru ve cevapları nasıldı. 
2016 LYS-2 soru ve cevapları Pazar günü yayınlanacaktır.

LYS 2 SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bu senenin önceki yıllardan en büyük farkı sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağının şimdiden bildirilmiş olması” diye konuşan Kılanç açıklamalarına şöyle devam etti: “Bu sene LYS sonuçları 18 Temmuz’da açıklanacak. Adayların 24 tercih hakları var. Bu tercih formlarını doldurup Ankara’ya bildirmeyle ilgili resmi tercih dönemi 26 Temmuz-2 Ağustos arasında gerçekleşecek. 2 Ağustos’tan sonra da yerleştirmelerin açıklanmasını bekleyeceğiz. Yetleştirme sonuçları 12 Ağustos’tan önce açıklanacaktır. Çünkü 12’sinde üniversitelere kesin kayıtlar e-kayıt yöntemiyle başlayacak.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.