Bert Koenders: Avrupa Birliği bitti

Bert Koenders: Avrupa Birliği bitti
Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders toplantı sonrası, "Avrupa Birliği bitti. Bunu itiraf etmekte ne kadar zorlansak da gerçek bu" ifadelerini kullandı.

 

 

Avrupa Birliği'nin dağıldığını söyleyebilecek bir 'babayiğit' aranırken, Almanya'nın başkenti Berlin'de ilginç bir toplantı yapıldı. Avrupa Birliği'nin 6 kurucu ülkesi Almanya, İtalya, Belçika, Fransa, Hollanda ve Lüksemburg'un dışişleri bakanları Berlin'de bir araya geldi.

KOENDERS: AVRUPA BİRLİĞİ BİTTİ

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders, İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders ve Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn İngiltere'nin AB'den ayrılmasından sonra ne gibi adımların atılacağını konuştu. Bert Koenders, "Avrupa Birliği bitti. Bunu itiraf etmekte ne kadar zorlansak da gerçek bu" dedi.

BARIŞ BİRLİĞİ YALANI

AB'nin en önemli ülkesi olarak görünen Almanya'nın toplantıdaki dışişleri bakanı Frank-Walter Steinmeier, "Mücadele etmeliyiz. Bu birlik Avrupa'da barışı sağladı. Bu ülkeleri bir araya toplamak için çok büyük sınavlardan geçildi. İngiltere'nin bunu yok etmesine izin veremeyiz"ifadelerini kullandı. Kendilerini ülke olarak sayan Belçika ve Lüksemburg'un dışişleri bakanlarında ise büyük bir panik vardı.

Avrupa Birliği'nin dağılmasından sonra kendilerini yönetecek ülkenin belirsizliği nedeniyle korku çanlarının çaldığı iki ülke, birliğin dağılmaması için pembe tablo çizdi. Fransa ve İtalya dışişleri bakanları ise, ülke içinde her saat artmaya devam eden "AB karşıtlığı" nedeniyle bu konuda ellerinin çok güçlü olmadığını ima etti. İngiltere'nin önümüzdeki günlerde Lizbon Antlaşması'nın 50'inci maddesi gereği ayrılma kararını Avrupa Birliği'ne resmi olarak belirteceği açıklandı.

AB'nin 6 kurucu üyesi ülkenin bakanlarının toplantısından bir sonuç çıkmadı. Şimdi Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ile Almanya Başbakanı Merkel'in toplantı yapacağı belirtildi. Ancak şimdi de yer konusunda sıkıntı baş gösterdi. Merkel "Berlin" diye dayatırken, Hollande "Paris"diye talepte bulundu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.